Acasă Eveniment Cerșetorii din alte județe au năvălit la Timișoara

Cerșetorii din alte județe au năvălit la Timișoara

1065
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali au depistat, în ultima lună, de 67 cerșetori și oameni ai străzii care apelează la mila publică pe străzile orașului.  Numărul este în scădere față de aceeași lună a anului trecut, când au fost identificați 94 de astfel de persoane. Deși fenomenul este în scădere, Poliția Locală Timișoara acționează permanent pentru preluarea lor din stradă. Aceștia atenționează populația că nu este o soluție să le ofere bani deoarece, în acest fel, fenomenul persistă.

Acțiunile polițiștilor locali sunt permanente, acest fenomen rămânând  în atenția autorităților. Se iau măsuri, în mod constant, în astfel de cazuri deoarece periodic apar persoane noi în oraș, care declară că aici fac bani și de aceea vin în Timișoara. Aceștia provin din județe precum Gorj, Vaslui, Bacău, Constanța, Neamț, Bihor, Tulcea, Arad, Dolj, Maramureș. Cei din alte orașe vin în Timișoara pentru că aici oamenii le dau bani.

Mai mult, o dată cu încălzirea vremii, aceștia sunt mai vizibili, creând disconfort cetățenilor, iar uneori sunt chiar agresivi. Scăderea numărului de astfel de persoane de la an la an se datorează patrulărilor efectuate permanent de polițiștii locali, care îi adună de pe străzi, dar și unora dintre cetățeni care semnalează astfel de cazuri la Poliția Locală, la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112.

Comentarii

comentarii