Acasă Actualitate Cerul este limita la Campionatul mondial de avioane de hârtie

Cerul este limita la Campionatul mondial de avioane de hârtie

442
DISTRIBUIȚI

A început numărătoarea inversă pentru încoronarea celui mai bun pilot al unui… avion de hârtie. Finala mondială Red Bull Paper Wings va avea loc în perioada 4-5 mai, la Salzburg, în Hangar 7. Însă, până atunci, iscusiții piloți și avioanelor lor de hârtie trebuie să-și demonstreze abilitățile în calificările locale care vor avea loc la București, Craiova, Brașov, Timișoara, Cluj Napoca și Iași.

 Cei mai iscusiți 3 piloți vor reprezenta cu mândrie România în cele trei categorii la finala mondială alături de alte 84 de țări intrate în cursă, încercând să cucerească lumea de la bordul avionului lor de hârtie. Aceasta este cea de a treia ediție a Red Bull Paper Wings, competiția debutând în 2006 și continuând tradiția în 2009. Finaliștii vor participa la cele trei discipline: distanța de zbor, durata de zbor și zbor acrobatic. Juriul va fi format dintr-o echipa de experți.

 
Record mondial – un avion de hârtie, aruncat din spațiu va ateriza pe Pământ
 
Cu ocazia Red Bull Paper Wings, o echipa a Universității din Tokyo lucrează la un avion de hârtie care va decola din spațiu și va ateriza pe Pământ. Echipa este condusă de profesorul Shinichi Suzuki și testează deja posibilitatea lansării avionului de hârtie de la Stația Spațiala Internațională. Un astronaut japonez va avea misiunea de a lansa 100 de avioane de hârtie care cântăresc 30 de grame fiecare de pe stația orbitală plasată la 400 de kilometri, în spațiu. Până acum, prototipurile realizate de echipa de studenți japonezi au fost testate în laborator și au „supraviețuit” vântului de până la șapte ori mai mare decât viteza sunetului și temperaturi de aproximativ 300 de grade Celsius – condiții mult mai extreme decât momentul în care avionul va intra în atmosferă.

Comentarii

comentarii