Acasă Actualitate Cinci firme înscrise la licitația pentru reabilitarea Liceului Pedagogic „Carmen Sylva” Timișoara

Cinci firme înscrise la licitația pentru reabilitarea Liceului Pedagogic „Carmen Sylva” Timișoara

DISTRIBUIȚI

Luni, 4 iulie, reprezentanți Primăriei Timișoara anunță că a fost închisă licitația pentru reabilitarea Liceului Pedagogic „Carmen Sylva”. Cinci firme au depuse oferte, după ce a fost actualizat prețul și reluată licitația. Inițial, era vorba de șapte înscrieri la anunțul de licitație.

„Clădirea este monument istoric și, ca urmare, se va urmări tratarea cu deosebită atenție a detaliilor arhitecturale. Lucrările vizează reabilitarea pereților exteriori în mod unitar, hidroizolarea și termoizolarea fațadei, cu materiale adaptate substanței construite istorice, iar tâmplăria exterioară va fi restaurată folosind același tip de material ca și cel existent. Pentru siguranța elevilor, structura de lemn a acoperișului va fi ignifugată. Se va interveni și asupra structurii clădirii acolo unde este necesar”, transmit reprezentanții primăriei.

Problema clădirii este faptul că nu aceasta nu respectă cerințele actuale de eficiență energetică. Reabilitarea termică a fațadelor și a acoperișului va avea ar trebui să aducă economii operaționale de aproximativ 390.000 lei în fiecare an. Astfel, costurile investiției ar urma să fie acoperite în 15 ani, așa cum rezultă din concluziile documentației aferente lucrărilor. Calculele au la bază costurile pentru energie, raportate la anul 2020.

Cele 5 oferte vor intra în evaluare pentru selectarea firmei executante a lucrărilor. Valoarea estimată pentru contractul de execuție este de 6.488.745,13 lei (TVA inclus), reactualizată conform prețurilor actuale din piața construcțiilor și aprobată de Consiliul Local al Municipiului Timișoara. Durata de execuție a lucrărilor va fi de 12 luni din momentul semnării contractului.

Comentarii

comentarii