Acasă Stiri recomandate Cine este denunţătorul Gabrielei Ionescu, directorul arestat al Finanţelor Timiş?

Cine este denunţătorul Gabrielei Ionescu, directorul arestat al Finanţelor Timiş?

DISTRIBUIȚI

„Denunţătorul” a fost… denunţat

Arestarea Gabrielei Ionescu, director executiv adjunct în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGPF) Timiş, şi a complicelui acesteia, a produs o adevărată furtună în mediul de afaceri local. După ce date din ancheta procurorilor DNA au început să fie făcute publice, anchetatorii au reuşit să păstreze secret numele denunţătorului, cel de la care a pornit ancheta. Numele denunţătorului a fost însă deconspirat.

 La judecarea recursului faţă de arestarea pentru o perioadă de 29 de zile a celor doi acuzaţi, în minuta de încheiere a şedinţei de judecată, denunţătorul are „numele de scenă” Dragnea. În acelaşi dosar însă, declaraţia unui martor îl menţionează ca denunţător pe Cardoş Horia-Dan. Conform comunicatului DNA “în cursul anului 2011, inculpata Ionescu Gabriela, în calitate de director executiv adjunct în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGPF) Timiş, a pretins şi primit în repetate rânduri, de la un denunţător, sume de bani şi bunuri, în cuantum total de 88.273 lei. În schimbul foloaselor, inculpata Ionescu Gabriela l-a asigurat pe denunţător că se va îngriji personal ca societăţile comerciale ale denunţătorului să beneficieze de o protecţie constantă în sensul că, în virtutea atribuţiilor funcţiei de conducere, va face în aşa fel încât DGFP Timiş să nu efectueze constatări de natură a atrage răspunderea juridică a societăţilor administrate de denunţător”. Conform datelor din dosar, Gabriele Ionescu şi-a comandat pentru curtea noii sale case de la Moşniţa Nouă pomii, tufe de trandafir şi alte flori de la unul dintre punctele de lucru ale firmei denunţătorului. De asemenea, a primit o seră metalică, în valoare de 500 de euro. În timpul percheziţiei la casa Gabrielei Ionescu, anchetatorii de la DNA au găsit 16 pomi fructiferi, sera metalică şi două cutii cu iarbă de gazon.
Toate aceste „cumpărături” se leagă în mod direct de două dintre firmele lui Cardoş Horia-Dan – Agroland Business System şi Devest Farmatech care au ca obiect de activitate comercializarea produselor din domeniul agriculturii. De altfel, pe parcursul investigaţiei de la DGFP Timiş, angajaţii DNA au mai cerut o serie de acte fiscale şi de control, care au legătură cu un mai multe societăţi comerciale, printre care se numără Tehnocer SRL, DD Trans SRL şi… Devest Farmatech SRL.

Comentarii

comentarii