Acasă Actualitate Cine schilodește pomii din Arad în plină vară?

Cine schilodește pomii din Arad în plină vară?

974
DISTRIBUIȚI

O adevărată campanie de tăieri de crengi din pomii de pe străzile arădene a demarat de câteva zile. Muncitorii taie crengi din copaci, care se adună în grămezi pe marginea străzilor, până când sunt adunate de echipe speciale. Arădenii sunt nedumeriți de momentul ales pentru această campanie, pentru că perioada indicată pentru toaletat arbori a trecut de mult. În condițiile lunii iulie, este total contraindicată toaletarea pomilor, care riscă să se usuce.

„Nu știu cine a gândit așa ceva, să ne schilodească atât de brutal acești copaci. Nu este pentru prima dată când autoritățile  locale își bat joc de pomii din Arad. Nu știm cine va răspunde dacă acești pomi se vor usca iar Aradul, care excelează oricum la betoane și asfalturi, va rămâne fără protecție în fața caniculei, a prafului și a poluării”, a declarat un arădean nemulțumit de modul în care a fost maltratat un maiestuos nuc din fața casei sale.

Pe strada Ștefan Cel Mare, o mare parte din arborii de pe marginea carosabilului au căzut victime drujbelor celor care masacrează sistematic copacii. Grămezile de crengi care s-au adunat îi deranjează pe locuitorii din zonă, care cu greu mai pot ieși cu autoturismele personale din curți. Oamenii așteaptă încă o explicație oficială pentru această operațiune de  anvergură de tăieri de crengi din pomii de pe marginea străzilor.

Comentarii

comentarii