Acasă Actualitate Circ cât casa la deschiderea circulaţiei tramvaielor pe Podul Dragalina. Accesul pe...

Circ cât casa la deschiderea circulaţiei tramvaielor pe Podul Dragalina. Accesul pe bucla de întoarcere, blocat de proprietarul terenului

3037
DISTRIBUIȚI

Mult aşteptata redeschidere a circulaţiei pe Podul Dragalina, luni la orele prânzului, a fost umbrită de o întâmplare neplăcută, care a blocat accesul tramvaielor pe vechea rută, prin zona Gării de Nord. Accesul acestora pe bucla de întoarcere de la capătul liniei a fost blocat de cei de la ELBA, societate care este proprietară a terenului unde se află respectiva buclă. În consecinţă, mijloacele de transport în comun nu au putut să circule, la faţa locului ieşind un circ cât casa între reprezentanţii societăţii şi echipa condusă de primarul Nicolae Robu.

În timp ce cele două părţi se ceartă, cei afectaţi sunt cetăţenii, mulţi luând parte la scandal pe post de spectatori, unii cerând ca circulaţia tramvaielor să fie permisă pentru că ei lucrează în schimbul de noapte şi vor să ajungă acasă. Respectivul teren este proprietatea ELBA, fiind achiziţionat în urmă cu ceva vreme. În acelaşi timp, primăria este proprietara liniilor de tramvai, a stâlpilor şi a instalaţiei de alimentare cu curent electric. Proprietarul terenului a blocat accesul pe acesta, iar părţile nu au reuşit să ajungă la un acord, deşi deschidere există, au anunţat, la faţa locului reprezentanţii proprietarului. Mai mult, spun aceştia, sâmbătă, oamenii primăriei ar fi intrat abuziv pe acel teren, fără a avea acceptul proprietarului.

Municipalitatea a depus plângere în acest caz la Parchet, pentru că s-ar fi oprit accesul la proprietatea ei, adică liniile de tramvai, iar proprietarul terenului a anunţat că va depune, la rândul său, o plângere, pentru intrare ilegală pe acea parcelă.

Disputa rămâne deschisă, cei de la ELBA anunţăând că sunt dispuşi la orice fel de discuţii, chiar dacă nu are aceiaşi reacţie din partea primăriei. Sâmbătă, aceştia ar fi fost invitaţi la sediul Municipalităţii timişorene, dar odată ajunşi acolo, la ora de convocare, nimeni din partea gazdelor nu a venit la discuţii.

„Primăria Timișoara, în pofida repetatelor noastre solicitări și adrese, pe care le-am transmis de peste un an de zile, a decis să ne dea în judecată pentru a ne lua dreptul la proprietate. De la momentul privatizării, din anul 1991, terenul este proprietatea Elba. Noi vrem să ajungem la un acord prin care să apărăm interesele timișorenilor dar și ale acționarilor noștii. Tramvaiele au circulat până acum câteva luni în baza unei bune înțelegeri, pe baza promisiunii primăriei că acea linie va fi mutata și va continua pe partea spre Solventul. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar acum, fiind obligați să igienizam acel teren, am încercuit întreaga proprietate”, ne-a declarat Bogdan Cocian, directorul general al ELBA SA.

Comentarii

comentarii