Acasă Actualitate CJ Timiș vrea să facă un parc fotovoltaic, pe trei hectare, lângă...

CJ Timiș vrea să facă un parc fotovoltaic, pe trei hectare, lângă Covaci

DISTRIBUIȚI

Consilierii județeni au aprobat, marți, construirea unui parc fotovoltaic al CJT, la Covaci. Cu ajutorul acestuia se dorește acoperirea, dacă nu integral, cel puțin parțial, a consumului de energie electrică al instituției, dar și al celor subordonate administrației județene. Urmează etapa în care se va solicita o finanțare nerambursabilă.

Consumul de energie electrică al Consiliului Județean Timiș și al instituțiilor subordonate ar putea fi acoperit în integralitate din surse regenerabile. Instituția a aprobat inițierea unui proiect de construire a unui parc fotovoltaic, în proximitatea satului Covaci. Pasul următor va fi depunerea unei cereri de finanțare nerambursabilă pentru obiectivul de investiții.

Prin proiect se urmărește acoperirea parțială sau chiar totală a consumului de energie electrică al Consiliului Județean Timiș și instituțiilor subordonate, respectiv, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Direcției de Evidență a Persoanelor, Direcției de Prestări Servicii și instituțiilor de cultură subordonate – Muzeul Național al Banatului, Muzeul Național de Artă, Muzeul Satului Bănățean și Centrul de Cultură și Artă al Județului.

Nevoia anuală totală de energie electrică a instituțiilor amintite se ridică la aproximativ 2,5 milioane kWh, ceea ce necesită un parc fotovoltaic care se va întinde pe aproximativ 2,5 – 3 hectare de teren. Vestea bună e că acest teren există și se află în proprietatea Consiliului Județean Timiș, în proximitatea satului Covaci. Trebuie spus că datele finale vor rezulta în urma analizei tehnice viitoare.

Având în vedere creșterea constantă a prețului energiei electrice, neexistând premise de scădere a prețului, Consiliul Județean consideră că un astfel de proiect va asigura independența energetică și va permite instituției să realizeze economii consistente.

Comentarii

comentarii