Acasă Sănătate Clinica de Oncologie va intra în reabilitare şi se va monta un...

Clinica de Oncologie va intra în reabilitare şi se va monta un lift

409
DISTRIBUIȚI

Municipalitatea timişoreană a alocat în anul 2016 suma de 55 de milioane de lei pentru domeniul sănătăţii, iar pentru anul 2017 este avută în vedere reabilitarea Clinii de Oncologie de pe strada V. Babeş, unde se va monta şi un lift pentru transportul pacienţilor.
„Am alocat în acest an 55 de milioane de lei în domeniul Sănătăţii pentru investiţii şi dotări în spitalele aflate în jurisdicţia PMT, o sumă deloc de neglijat. Noi dovedim prin fapte că într-adevăr acordăm domeniului Sănătăţii o importanţă specială, pentru că până la urmă nimic nu e mai important decât sănătatea. Vor fi lucrări de reabilitare la Clinica de Oncologie a Spitalului Municipal, de pe str V. Babeş. Se vor face lucrări la faţadă, învelitori, etc şi se va monta li un lift, acesta fiind principala lipsă a clădirii. Unii bolnavi au dificultăţi să urce cu targa sau cu căruciorul”, a anunţat primarul Nicolae Robu.
Valoarea contractului este de aproximativ 750.000 de lei fără TVA, banii venind de la bugetul local. Până când vor sosi banii de la UE pe proiectele înaintate, primăria nu stă, ci demarează sau continuă proiecte din banii de la bugetul local, care vor fi recuperaţi ulterior de la UE.
„În perioada de când s-au încheiat proiectele pe Programele UE de pe fostul exerciţiu financiar 2007-2013 nu am avut alte resurse financiare decât resursele proprii şi tot pe ele vom lucra până vor veni primii bani europeni pe exerciţiul bugetar 2014 – 2020. Deocamdată nu este venit nimic, probabil că primii bani vor sosi spre finele lui 2017, dar noi nu stăm până atunci, cum a fost tradiţia în Timişoara, să ne lamentăm că nu ni se dă, că nu suntem lăsaţi. Noi facem multe lucruri cu banii noştri şi vom continua lucrările la cele două pasaje până le vom finaliza, lucrări care sunt asumate pe venituri proprii şi vom continua să plătim şi pentru mijloacele de transport în comun. Vom continua să facem o mulţime de reabilitări şi reamenajări între blocuri îndată ce va veni primăvara”, detaliază Robu.
Edilul a anunţat că vor fi alocaţi bani pentru spitale, pentru instituţii culturale, pentru diverse proiecte culturale, dar şi pentru şcoli.
„Aştept doar ca directorii de şcoli să ne facă cunoscute nevoile. Vom da cât vom putea”, a conchis edilul.

Comentarii

comentarii