Acasă Eveniment Şcoala din Liebling a marcat Ziua Europei şi Ziua Independenţei de Stat...

Şcoala din Liebling a marcat Ziua Europei şi Ziua Independenţei de Stat a României

707
DISTRIBUIȚI

ziua europei la liebling 2013-05-09 12.05.13Pentru a marca Ziua Europei, alături de Ziua Independenţei de Stat a României, joi, 9 mai, Şcoala din Liebling a organizat mai multe activităţi. Una dintre ele s-a numit „Profesii europene”.

 

Prof. Nicoleta Mărghitaş, directorul unităţii şcolare, a spus că alegerea acestei teme s-a datorat atât importanţei acestei zile pentru Uniunea Europenă, cât şi faptului că, în clasa a VIII-a, la „Educaţia tehnologică”, există modulul „Domenii Profesionale”. „Rolul acestei activităţi a fost acela de a impulsona elevii care se pregătesc să părăsescă şcoala gimnazială să înceapă să se gândească la ce meserii doresc să-şi aleagă pentru viitor, meserii pe care le-ar putea practica în orice ţară a Uniunii Europene”, a spus prof. Mărghitaş.

 

Fiecare elev participant la activitate şi-a ales profesia despre care a vorbit ca şi cum el ar fi fost practicantul respectivei profesii. Discursul fiecăruia a fost la persoana I singular, iar costumaţiile şcolarilor au sugerat profesia aleasă. De asemenea, a fost vizionat un film de scurtmetraj în care au fost prezentate câteva caracteristici ale unor profesiuni pe care elevii şi le vor putea alege.

Activitatea a fost o completare a expoziţiei de afişe cu tema istorică „Ziua Independenţei”, realizate sub îndrumarea profesoarei de istorie Corina Lungu. „Evenimentul a făcut parte din proiectul Model de consiliere centrat pe consilierea şi educarea carierei elevilor (proiect POSDRU), care se desfăşoară în Şcoala din Liebling”, a declarat prof. Simona Idorasi.

Comentarii

comentarii