Acasă Actualitate Cod galben de ploi şi vijelii în următoarele zile

Cod galben de ploi şi vijelii în următoarele zile

1022
DISTRIBUIȚI

Administraţia Naţională de Meteorolgie a emis o nouă avertizare meteo. Se anunţă vijelii, ploi însoţite de descărcări electrice şi grindină în următoarele trei zile.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 09 iunie, ora 09:30 – 12 iunie, ora 09:00

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, în cursul zilei de marți (9 iunie) îndeosebi în regiunile intracarpatice și la munte, în noaptea de marți spre miercuri (9/10 iunie) în sud-vest, iar miercuri și joi (10 și 11 iunie) în cea mai mare parte a țării. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp, iar pe arii restrânse 30 l/mp.

Notă: Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat până la finalul săptămânii în majoritatea regiunilor.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN: Interval de valabilitate: 09 iunie, ora 12:00 – 10 iunie, ora 10:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, vestul Olteniei, precum și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Comentarii

comentarii