Acasă Actualitate Cod roșu! ABAB a închis stăvilarul de la Coștei pentru a reduce...

Cod roșu! ABAB a închis stăvilarul de la Coștei pentru a reduce pericolul inundațiilor pe Bega și Timiș

DISTRIBUIȚI

Administrația Bazinală de Ape Banat Timișoara susține că a intervenit cu măsuri urgente pentru a diminua pericolul inundațiilor pe râurile Bega și Timiș.

În urma precipitațiilor abundente înregistrate în ultimele 3 zile pe întreg spațiul hidrografic Banat și căzute peste stratul de zăpadă deja existent, s-au produs creșteri de debite și niveluri pe toate cursurile de apă, cu depășiri ale cotelor de apărare.

În această dimineață, luni 27 februarie, a fost emis un cod roșu de inundații pe râul Bega, la stația hidrometrică Făget.

Conform regulamentului de exploatare a nodului hidrotehnic Coștei, ABA Banat a închis stăvilarul pentru a nu mai primi un aport de apă suplimentar de pe râul Timiș pe râul Bega.

La nodul hidrotehnic Topolovăț canalul descărcător funcționează deja, ceea ce înseamnă că o parte din debitul de pe râul Bega este descărcat în râul Timiș.

Golirea de fund de la acumularea Surduc este închisă, în acest moment nu se mai evacuează debite din aceasta spre râul Bega.

Angajații ABA Banat de la Formațiile de lucru patrulează pe digurile din sectorul amonte Balinț-aval Făget, pentru identificarea posibilelor probleme ce pot apărea. Personalul din cadrul Centrului de Intervenție Rapidă a ABA Banat cu materialele și mijloacele de intervenție sunt pregătite și deplasate în sectorul Făget-Balinț – a explicat Sorina Neagă.

 

Comentarii

comentarii