Acasă Economic Codul fiscal și Codul de procedura fiscală în dezbaterea profesioniștilor contabili

Codul fiscal și Codul de procedura fiscală în dezbaterea profesioniștilor contabili

DISTRIBUIȚI

ceccar EYDIE06AFiliala Timiș a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara organizează, prin Departamentul Contabilitate și Audit, pe parcursul a două zile, seminarul „Codul fiscal si Codul de procedura fiscală în dezbaterea profesioniștilor contabili”. Evenimentul se va desfășura începând din data de 2 noiembrie 2015, în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara. Printre invitați se numără: dr. Dan Manolescu, fost ministru secretar de stat, a reprezentat Ministerul Finanțelor Publice în realizarea formei actuale a Codului Fiscal; dr. Doru Dudaș, director general al Direcției Generale Legislație Cod Fiscal din cadrul Ministerului Finanțelor Publice; dr. Gheorghe Matei, avocat, Senior Partner Leaua și Asociații, fost director al Direcției Juridice din cadrul Ministerului Finanțelor Publice; dr. Alin Dumitrescu, lector al Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, conferențiar la Universitatea de Vest din Timișoara, Departamentul Contabilitate și Audit, Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor, Partner ABA; drd. Tanți Anghel, director general adjunct al Direcției Generale Legislație Cod Fiscal din cadrul Ministerului Finanțelor Publice; dr. Radu Bufan, președinte International Fiscal Association, Filiala România, profesor la Universitatea de Vest din Timișoara, Departamentul Drept Public, Facultatea de Drept, Managing Partner ABA; dr. Florin Dobre, lector al Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, co-lector, la Academia de Studii Economice din București, Departamentul Contabilitate și Audit.
În cea de a doua zi a seminarului, în data de 3 noiembrie, la ora, 9.00 va avea loc lansarea cărții „Ghidul directivelor europene privind TVA” autori Ben Terra și Julie Kajus, Editura Hamangiu, proiect susținut de Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România și International Fiscal Association, Filiala Romania (control științific și revizie traducere Radu Bufan, Florin Dobre, Natalia Șvidchi).
„Evenimentul se adresează profesioniștilor contabili care operează într-un mediu de afaceri într-o dinamică continuă. Începând cu acest an legislația contabilă românească a fost puternic modernizată prin prevederile Directivei 2013/34/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 26 iunie 2013 privind situațiile financiare anuale, situațiile financiare consolidate și rapoartele conexe ale anumitor tipuri de întreprinderi, de modificare a Directivei 2006/43/CE a Parlamentului European și a Consiliului și de abrogare a Directivelor 78/660/CEE și 83/349/CEE ale Consiliului Text cu relevanță pentru SEE, transpuse prin Ordinul Ordinul MFP nr. 1802/2014 – aprobarea Reglementarilor contabile privind situațiile financiare anuale individuale și situațiile financiare anuale consolidate. Profesioniștii contabili au un dialog permanent și constructiv cu autoritățile statului, benefic pentru toți cei implicați și interesați, în scopul menținerii unui climat de corectitudine, onestitate și transparență în mediul de afaceri și cel social. Cum problematicile fiscale sunt de interes major pentru profesioniștii contabili, dorim să realizăm o dezbatere proactivă în care să lămurim aspecte de finețe și de noutate ce vor apărea de la data de 1 ianuarie 2016, împreună și cu reprezentanți ai Ministerului Finanțelor Publice și practicieni cu largă experiență cu scopul de a avea o instruire și comună.” a precizat prof. univ. dr. Bunget Ovidiu Constantin, președintele Filialei Timiș a CECCAR.

Comentarii

comentarii