Acasă Administraţie Comandamentul Județean de Iarnă Timiș, primele măsuri pentru zilele geroase din acest...

Comandamentul Județean de Iarnă Timiș, primele măsuri pentru zilele geroase din acest sfârșit de săptămână

481
DISTRIBUIȚI

Pentru acest sfârșit de săptămână, meteorologii au anunțat temperaturi de până la -14oC în vestul țării, iar Mircea Băcală, subprefect de Timiș, a convocat, încă de miercuri dimineață, Comandamentul Județean de Iarnă. Băcală a solicitat atât companiei locale de termoficare din Timișoara, Colterm, distribuitorilor de gaze din județ și companiei Enel să fie pregătiți pentru a nu exista probleme în furnizarea agentului termic, a gazelor naturale și curentului electric.

Subprefectul a mai cerut identificarea, preluarea şi transportul persoanelor fără adăpost în spaţiile special amenajate. De asemenea, va fi reactualizată situaţia gravidelor și a persoanelor dializate, pentru a fi pregătite ambulanțe în caz de nevoie. În privința drumurilor, Băcală a mai cerut intervenții prompte după căderea ninsorilor, dar și o atenție deosebită la curățarea – de gheață sau zăpadă – a stațiilor mijloacelor de transport în comun. Totodată, IPJ Timiș verifică existența stocurilor de materiale antiderapante și a stadiului de realizare a acestora de către administratorii drumurilor.

O altă recomandare a subprefectului este pentru conducătorii auto: să fie atenți la adaptarea vitezei, în funcție de starea drumurilor.

Comentarii

comentarii