Acasă Economic Compania Arcadom a cumpărat jumătate din acţiunile primului mall din Arad

Compania Arcadom a cumpărat jumătate din acţiunile primului mall din Arad

559
DISTRIBUIȚI

Compania de construcţii Arcadom a cumpărat 50 la sută din acţiunile Atrium Center, primul mall din Arad.
Michael Israeli, managing partner Atrium Center, a declarat că acţiunile fondului de investiţii britanic Carpathian PLC în proiectele de la Cluj şi Arad au fost preluate de JV Partners şi managerii cheie din cadrul Atrium Centers. Pentru cele 50% din acţiuni, Arcadom a plătit 6 milioane de euro şi s-a angajat să ramburseze, împreună cu Atrium Centers, împrumutul de 59 milioane de euro contractat de la banca MKB pentru dezvoltarea proiectului.
„Doar pentru proiectul de la Arad, Arcadom s-a alăturat după recenta cumpărare de acţiuni cu un procent de 50 la sută. Atât tranzacţia, cât şi schimbarea controlului de acţionariat au fost în întregime acceptate şi susţinute de MKB, instituţia financiară care a furnizat împrumutul pentru dezvoltarea proiectului. Carpathian PLC şi-a manifestat intenţia să nu mai continue investiţiile pe piaţa locală românească”, a declarat Michael Israeli.

Compania Arcadom, parte a grupului maghiar TriGranit, a fost desemnată antreprenorul general al Atrium Center, care a deschis marţi, 23 martie, primul mall din Arad, valoarea investiţiei fiind de peste 70 de milioane de euro.
Mall-ul va servi publicul cu o varietate de magazine, incluzând o selecţie de magazine de fashion, sport, electrice şi electronice, cafenele, restaurante, servicii şi divertisment. „Am avut în vedere să creăm cel mai bun mix de chiriaşi, pentru a acoperi cele mai variate nevoi. Din perspectiva designului, a funcţiunilor comerciale, a accesibilităţii şi a vizibilităţii l-am conceput pentru a fi un mall de referinţă, unul dintre cele mai bune din România. Atrium Center are o suprafaţă închiriabilă de 30.000 de mp, care reflectă cererea pentru spaţii de închiriere pe care o estimăm pentru următorii 5-7 ani”, a declarat Adina Călinescu, country manager Atrium Centers.
La sfârşitul lunii august, se va deschide Cinema City, cel mai mare cinema multiplex din vestul ţării şi primul de acest fel în Arad.
Construcţia primului mall din Arad a început în august 2008, iar suprafaţa totală construită este de 68.000 de metri pătraţi, incluzând un parking de peste 1.000 de locuri.
Oficialii Atrium Center au mai anunţat că vor continua şi proiectul privind construcţia unui mall la Cluj Napoca şi unul la Satu Mare. „Scopul Atrium Centers este să dezvolte centre comerciale şi de divertisment în oraşele principale din Estul Europei. Atrium Centers intenţionează să dezvolte şi să managerieze proiecte bazate pe standarde europene“, a mai afirmat Michael Israeli, managing partner Atrium Center.
 

Comentarii

comentarii