Acasă Actualitate Concurs de făcut cârnați tradiționali, nu departe de Timișoara

Concurs de făcut cârnați tradiționali, nu departe de Timișoara

DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 12 noiembrie, nu departe de Timișoara, la Cherestur, comuna Beba Veche, județul Timiș, în locul unde cocoșul cântă în trei limbi, va avea loc la concursul anual de făcut cârnați tradiționali.

La o oră și jumate distanță de Timișoara sau Arad, aproape de frontiera Triplex, dintre România, Serbia și Ungaria, echipe din Banatul românesc și cel sârbesc vor concura pentru Trofeul pentru cei mai buni cârnați proaspeți.

Fiecare echipă, formată din maxim patru membri, primesc 10 kg de carne de porc ca să prepare cârnați la mașina de făcut cârnați artizanală cu condimente naturale. La final, cârnații se prăjesc și jurizează.

Organizatorii sunt o mână de oameni harnici din comunitatea din Cherestur, o localitate curată, cu etnie majoritar maghiară de nici 400 de locuitori.

Dacă veniți, veți putea degusta cârnați și puteți cumpăra Papricaș de pomana porcului cu varză, o specialitate locală de Cherestur și cârnați, bineînțeles. Comunitatea de aici este foarte dornică să împărtășească din secretele tăierii de porc și a preparatelor specifice de iarnă. Aici se face reteș (ștrudel) și alte plăcinte și produse de patiserie și de casă. Normal, vor fi și pogăcele cu jumări. Programul incepe la 9 dimineața la Căminul Cultural și se încheie cu jurizarea la 14.30.

Comentarii

comentarii