Acasă Actualitate Concursul ilegal de la RATT a avut loc în ciuda avertismentelor Prefecturii...

Concursul ilegal de la RATT a avut loc în ciuda avertismentelor Prefecturii Timiş

342
DISTRIBUIȚI

În maxim două săptămâni aflăm cine va conduce RATT…

Ioan Goia şi Florian Zanfir au participat miercuri dimineaţa la concursul organizat de Primăria Timişoara pentru şefia RATT. Chiar dacă prefectul de Timiş, Mircea Băcală a încercat până în ultimul moment să îi convingă pe reprezentanţii primăriei să anuleze concursul ilegal.
La limita legii…
„Cu o zi înainte de concurs i-am rugat să-l amâne până pe 15 septembrie. Mi-au transmis că totul e legal şi concursul va avea loc. Neapărat voi avea o discuţie cu Ciuhandu. Vreau să-mi arate hotărârea de consiliu local în baza căruia a fost organizat concursul, vreau să-mi spună cum se poate organiza un concurs, când în cazul concursului anterior există un proces pe rol. Trebuiau să-l numească în funcţie pe al doilea clasat de la ultimul concurs nu să organizeze un altul. Mai mult ca sigur vom contesta în justiţie şi acest concurs. Dacă nu mi se explică nimic e clar – e vorba de rea voinţă”, ne-a declarat Mircea Băcală. Ioan Goia a devenit pentru scurt timp şeful RATT, după ce a câştigat ultimul concurs la regie. Imediat s-a constatat că este incompatibil cu această funcţie şi a fost suspendat. Acum are şansa să revină din nou liderul de fier de la RATT. Purtătorul de cuvânt al PMT, Flavius Boncea a declarat pentru Ziua de Vest că concursul de la RATT este absolut legal şi nu este nevoie de o hotărâre de consiliul local în acest sens, aşa cum susţine legea.
„Am doar şansa miracolului”
„A fost un examen tensionat. Comisiei, în frunte cu primarul Ciuhandu, nu i-a picat bine că m-am dus deschis şi am spus tot ce am pe suflet. L-am contestat în patru rânduri pe contracandidatul meu Ioan Goia pentru că: a fost revocat din funcţia de manager, are proces pe rol intentat de Prefectura Timiş, are proces şi cu cei doi contracandidaţi ai lui din primul concurs. În plus Ioan Goia are dosar penal pentru fals şi uz de fals. Eu am fost nevoit să-mi iau recomandări de la regiile din Iaşi şi Craiova pentru că domnul Goia nu a vrut în ruptul capului să-mi dea aşa ceva”, spune Florian Zanfir, fostul director de exploatare a RATT. Omul dat afară de Goia, împreună cu un grup masiv de şefi este realist. „Goia are influenţă prea mare, eu am doar şansa miracolului”. Rezultatele concursului pentru şefia RATT se vor afla în maxim 15 zile. Probabil pentru ca procesele de la precedentul concurs să se încheie. Culiţă Chiş, directorul Transporturi din Primăria Timişoara a absentat de la concurs, deşi făcea parte din comisia de examinare a candidaţilor. Culiţă Chiş este un apropiat a lui Ioan Goia, fiind considerat omul care l-a făcut pe acesta director pentru scurt timp. Şi conform declaraţiilor de avere, Ioan Goia şi Culiţă Chiş sunt extrem de apropiaţi. Ei deţin împreună o importantă suprafaţă de teren în Timiş.
 

Comentarii

comentarii