Acasă Sănătate Congresul Societății de Imagistică Musculoscheletală începe vineri, la Timișoara

Congresul Societății de Imagistică Musculoscheletală începe vineri, la Timișoara

2628
DISTRIBUIȚI

Societatea de Imagistică Musculoscheletală din România (SIMR), cu sprijinul Societății de Radiologie și Imagistică din România, organizează Congresul național al Societății de Imagistică Musculoscheletală, în perioada 31 mai – 2 iunie 2019,  la Timișoara.

Prof. univ. dr. Florin Bîrsășteanu, președintele SIMR, a explicat că evenimentul are susținerea Universității de Medicină și Farmacie “Dr. Victor Babeș” Timișoara și a Consiliului Județean Timiș și se desfășoară în sălile de conferința ale Centrului Regional de Afaceri.

Manifestarea are două secțiuni prin excelență cu caracter științific.

În 31 mai, de la ora 8,30, se derulează un curs susținut de Societatea Franceză de Imagistică Musculoscheletală, la care sânt înscriși 75 de medici ce vor parcurge tematici din actualități în imagistică musculoscheletală respectiv practici de ecografie musculoscheletală.

Cea de-a două secțiune, are loc în 1 și 2 iunie. Aceasta  cuprinde două zile de prezentări științifice la care și-au anunțat participarea peste 200 de invitați, medici specialiști în radiologie imagistică medicală din România, Austria, Franța, Olanda, Belgia, Republica Moldova.

Vor fi prezentate peste 25 de lucrări de specialitate urmate de sesiuni-dezbateri legate de patologia sistemului musculoscheletal și de aspectele imagistice ale acesteia.
Inițiatorii și organizatorii congresului parcurg de mai bine de 11 ani un desfășurător axat pe interacțiunea medicilor români cu cei din țările europene astfel că atât lucrările prezentate cât și colaborarea post- congres interferează practică medicală românească cu informații și experiența de talie europeană.

Societatea de Imagistică Musculoscheletală din România a fost înființata în anul 2007, la Timișoara, la inițiativa prof. dr. Florin Bîrsășteanu și are în portofoliu manifestări de anvergură științifică cu participare internațională.

”Pe parcursul celor trei zile, comunitatea medicală și universitară din Timișoara este onorată să fie parte la procesul de calibrare a informației de specialitate în medicină românească și salută prezența colegilor din țara și din Europa”, spune prof. Florin Bîrsășteanu.

Comentarii

comentarii