Acasă Actualitate Consilierii judeţeni nu vor acvariul din Piaţa Operei

Consilierii judeţeni nu vor acvariul din Piaţa Operei

241
DISTRIBUIȚI

Consilierilor judeţeni le-a fost prezentat, săptămâna trecută, proiectul prin care centrul Timişoarei va fi reabilitat. Marţi, în şedinţa de plen, acest proiect a fost supus la vot. Sunt multe lucruri ce vor să se facă în centru, pentru a deveni unul mai primitor şi mai modern, toate cuprinse în proiectul Primăriei Timişoara. Consilierii judeţeni au pus, însă, o condiţie clară atunci când au votat varianta de proiect: acvariul din centru, de lângă Operă, să dispară! Este vorba despre clădirea aceea din sticlă din lateralul Operei. Marţi, consilierii judeţeni au aprobat varianta de proiect prin care se prevede eliminarea acestei construcţii din peisajul central al Timişoarei. După ce, în urmă cu aproximativ o săptămână, le-a fost prezentat proiectul consilierilor judeţeni, aceştia au avut la dispoziţie câteva zile să discute pe comisii variantele sale. Este vorba despre proiectul „Reabilitarea Ansamblului urban interbelic „Corso” al Municipiului Timişoara, parte a patrimoniului cultural naţional”.

Varianta 2
La plenul de marţi, consilierii au aprobat proiectul, dar nu oricare variantă, ci varianta 2. Mai precis, varianta în care construcţia de sticlă dispare din centrul oraşului. Mai mult, aceştia vor şi eliminarea chioşcurilor existente pe străzile laterale, adiacente Pieţei Operei. De asemenea, consilierii judeţeni au cerut şi scoaterea din proiect a ideii şanţului din jurul Muzeului Banatului – Castelul Huniazilor. Deşi au apelat la soluţia de proiect fără acvariu, pentru a scăpa de această clădire nu există încă o soluţie.

Reamenajarea pavajului
Prin intermediul proiectului „Reabilitarea Ansamblului urban interbelic „Corso” al Municipiului Timişoara, parte a patrimoniului cultural naţional”, iniţiat de Primăria Timişoara, se doreşte realizarea mai multor intervenţii în centrul oraşului. Măsurile de intervenţie se vor concentra asupra reamenajării pavajului Pieţei Victoriei şi a infrastructurii tehnico-edilitare, reamenajarea spaţiului verde, modernizarea mobilierului urban, implementarea unui sistem de semnalizare şi orientare turistică în zona de intervenţie (ce include şi căile de acces către piaţa Victoriei) şi altele. Suprafaţa totală de intervenţie aferentă proiectului este de 44.279 mp.

Comentarii

comentarii