Acasă Actualitate Consilierii judeţeni ai PNL şi PDL au părăsit şedinţa CJ Timiş, pentru...

Consilierii judeţeni ai PNL şi PDL au părăsit şedinţa CJ Timiş, pentru a doua oară

372
DISTRIBUIȚI

consilieri sala parasita

Consilierii opoziţiei din Consiliul Judeţean Timiş au ales, din nou, să părăsească sala în care s-a desfăşurat şedinţa Consiliului Judeţean Timiş. Au luat această decizie deoarece nu au dorit să mai voteze revocarea sau nu a vicepreşedintelui CJ Timiş Marian Vasile din funcţie.

Marian Vasile a fost revocat din funcţie la precedenta şedinţă de consiliu judeţean, atunci când majoritatea PSD-PP-DD şi PC a decis schimbarea vicepreşedintelui CJ Timiş cu Florian Zanfir – PP-DD. Acum, Marian Vasile depunând o plângere prealabilă la CJ Timiş, s-a discutat menţinerea sau nu a revocării. Au rămas în sală cei 20 de consilieri ai puterii, care au votat menţinerea revocării. Atunci când s-a votat schimbarea vicepreşedintelui liberal Marian Vasile, la şedinţa precedentă, consilierii opoziţiei au făcut acelaşi lucru – au părăsit sala.

„Eu mă aştept ca executivul consiliului judeţean să dea un verdict pentru această plângere prealabilă”

„Am făcut şi o sesizare către Instituţia Prefectului în acest demers oficial care duce către instanţă. Nu văd cum ar trebui să votăm astăzi o asemenea propunere. Mă tem să nu fie o capcană. Eu nu apăs nici un buton aici. Eu mă aştept ca executivul consiliului judeţean să dea un verdict pentru această plângere prealabilă. Nu văd de ce mai trebuie să votăm încă o dată ce s-a votat în plenul trecut”, a spus Marian Vasile, înainte de a părăsi sala. Consilierul judeţean Adrian Pau (PSD) a spus că „nu este nici o capacană. Atunci când împotriva unei hotărâri se face o plângere prealabilă se dă un vot de menţinere sau nu a propunerii”. Şi totuşi, consilierii opoziţiei au părăsit sala.

„Eu încă am răbdarea necesară ca să pot trece peste asemenea discuţii”

„E o solicitare a domnului Marian, nu a noastră. Nu poate executivul să dea o propunere contra sau pro. Domnul Marian a solicitat-o. Dacă vă retrageţi… bine… retrageţi-vă. Nu pricep nimic, dacă domnul vrea să se războiască cu consiliul judeţean să se războiască cu consiliul judeţean, nu cu preşedintele. Eu credeam că stau şi apasă pe bumb să rămână cu domnul Marian. Opoziţia încearcă să găsească un alt mod de lucru, nu de conclucrare. Nu pe dezbatere. O găseşte de altă natură. Eu încă am răbdarea necesară ca să pot trece peste asemenea discuţii. Noi vom discuta despre ce înseamnă judeţul Timiş, nu cei 17 consilieri”, a spus Bojin.

Comentarii

comentarii