Acasă Politica Consilierul local atacat cu spray de un poliţist comunitar depune plângere penală

Consilierul local atacat cu spray de un poliţist comunitar depune plângere penală

DISTRIBUIȚI

Cristian_AntonCristian Anton, consilierul municipal ce a fost atacat cu spray lacrimogen, vineri, 3 aprilie, este hotărât să depună plângere penală împotriva poliţistului comunitar care i-a golit un tub de spray în faţă. Vineri, Anton a parcat neregulamentar, pe locurile destinate taximetrelor, vizavi de o cofetărie din zona Pieţei Badea Cârţan. La ieşirea din cofetărie, cărând un tort pentru ziua ficei sale care împlinea vineri trei ani, consilierul a observat că maşina îi era deja ridicată. A încercat să achite amenda pe loc, recunoscându-şi greşeala, susţine Cristian Anton, reuşind să pună tortul în maşină între timp.
Inspectorii ADP şi poliţistul comunitar care se ocupau de ridicarea maşinii i-au explicat că nu se poate, iar consilierul a încercat să recupereze tortul din maşină, pentru că la aniversarea fiicei sale deja aşteptau numeroşi copii.
În momentul în care a apucat de chingile care ridicau maşina şi a încercat să deschidă portiera, agentul de poliţie comunitară s-a apropiat şi de la foarte mică distanţă i-a pulverizat în faţă spray lacrimogen, fără a-l soma în prealabil.
După ce au reuşit să-l îndepărteze pe Anton de maşină, aceasta a fost ridicată şi transportată, cu tot cu tort, deşi consilierul insista doar pentru recuperarea tortului.
Conducerea Poliţiei Comunitare Timişoara a declanşat încă de vineri o anchetă pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs incidentul, raportul fiind predat primarului Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, luni, 6 aprilie, de către Doru Spătaru, directorul executiv al Poliţiei Comunitare Timişoara.
„Voi depune plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara”, declară Cristian Anton, recunoscând că a parcat neregulamentar şi trebuia amendat, dar în acelaşi timp exprimându-şi dezaprobarea pentru faptul că a fost stropit cu spray lacrimogen pentru că… a „atacat” chingile cu care i se ridica maşina.

Comentarii

comentarii