Acasă Actualitate Consiliul Județean Timiș a primit două oferte pentru extinderea la două benzi...

Consiliul Județean Timiș a primit două oferte pentru extinderea la două benzi a DJ 691, pe porțiunea Dumbrăvița

DISTRIBUIȚI

PORR Construct și Strabag concurează pentru obținerea contractului de extindere la două benzi a drumului care leagă Timișoara de autostrada A1, nodul Giarmata, cel care traversează Dumbrăvița.

Proiectul tehnic prevede lărgirea drumului la două benzi pe sens, amenajarea unor dispozitive de colectare a apelor pluviale, a sensurilor giratorii și a intersecțiilor semaforizate, execuția de trotuare pe anumite segmente, iluminat și intervenții la rețelele de utilități. Lucrarea va include și scoaterea stâlpilor actuali de susținere a liniei de contact pentru troleibuz și amplasarea altora noi. 

„Am primit oferte din partea unor companii serioase, care au avut rezultate bune și pe alte proiecte de-ale noastre. Strabag a executat extinderea la patru benzi a DJ 592 Timișoara – Moșnița Nouă, iar acum are în lucru celălalt tronson din DJ 691. Cu PORR Construct am modernizat DJ 692B Tomnatic – DN6 (sensul giratoriu de la Tomnatic), dar mai ales, am făcut cea mai mare reabilitare din județ, drumul de legătură între Timiș și Arad – DJ 693 pentru interconectare la A1 (AR). Dacă totul va decurge normal și fără contestații, semnăm contractul până la jumătatea lunii august, astfel încât, până la finalul anului, să cheltuim fondurile europene pe care le avem la dispoziție”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

Extinderea la patru benzi a drumului județean care trece prin Dumbrăvița este condiționată de scoaterea a 70 de stâlpi de troleibuz ai Primăriei Timișoara, aproximativ 50 urmând să fie amplasați ulterior pentru a asigura funcționalitatea liniei de contact. 

Comentarii

comentarii