Acasă Actualitate Consiliul Județean Timiș cere un nou sens giratoriu pe Centura Sud, pentru...

Consiliul Județean Timiș cere un nou sens giratoriu pe Centura Sud, pentru un acces mai ușor spre și dinspre Urseni către Timișoara

DISTRIBUIȚI

Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Alexandru Proteasa, solicită modificarea proiectului Centurii Sud Timișoara. El cere realizarea unui sens giratoriu la intersecția cu Calea Urseni pentru a facilita accesul spre și dinspre Timișoara pe direcția localității respective.

La baza problemei create, care înseamnă ocolișuri de câțiva kilometri pentru cei care doresc să ajungă la Urseni stă proiectul neinspirat, spune Proteasa, unul gestionat de Ministerul Transporturilor, subliniază oficialul. Soluția ar fi un sens giratoriu nou, intre altele două existente.

”Solicit includerea unui sens giratoriu la intersecția Centurii Timișoara Sud cu Calea Urseni (DC 98)! Din cauza unui proiect neinspirat gestionat de Ministerul Transporturilor, în viitorul apropiat, cetățenii care vor circula pe ruta Timișoara – Urseni vor avea accesul direct îngreunat spre sau dinspre municipiu”, spune Proteasa.

El speră că acum, când proiectul e oprit, odată cu rezilierea contractului cu fostul executant, ministerul să modifice proiectarea centurii.

”În contextul rezilierii contractului cu constructorul Tirrena Scavi, Ministerul Transporturilor are ocazia unică de a identifica și implementa o soluție tehnică astfel încât să nu fie nimeni obligat să ocolească 4 kilometri pentru a ajunge din Timișoara în Urseni și alți 3 kilometri pe ruta de întoarcere. Un sens giratoriu la intersecția Centurii Timișoara Sud cu Calea Urseni ar facilita circulația între cele două localități, iar beneficiul pe termen mediu și lung ar fi uriaș pentru toate familiile afectate în mod direct cât și pentru operatorii economici. Mă aștept ca Ministerul Transporturilor să trateze cu maximă seriozitate această situație, mai ales că este semnalată oficial, printr-o adresă în care subliniez puternicul impact negativ asupra mobilității urbane și a dezvoltării localităților vizate”, a mai spus Proteasa..

 

Comentarii

comentarii