Acasă Actualitate Consiliul Județean Timiș și Institutul Marius Nasta lansează cel mai mare proiect...

Consiliul Județean Timiș și Institutul Marius Nasta lansează cel mai mare proiect de depistare a TBC

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș, alături de Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, organizează marți, 02 mai, ora 11:00, conferința de lansare în județul Timiș a activității de screening pentru afecțiuni pulmonare, în proiectul „Organizarea de programe de depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al tuberculozei”, finanțat din fonduri europene.

Susținut de Ministerul Sănătății și implementat de Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, în parteneriat cu 6 organizații neguvernamentale care activează în domeniul sănătății, Screening TB reprezintă cel mai mare proiect de depistare activă a tuberculozei cu ajutorul caravanelor mobile – cabinete medicale de radiologie pulmonară – desfășurat în România.

Caravana de sănătate a plămânilor își începe activitatea în județul Timiș de marți, 02 mai și se va afla la dispoziția cetățenilor din 10 comune selectate în proiect vreme de o lună de zile.

Conferința de lansare va fi susținută de reprezentanți ai:  Consiliului Județean Timiș,  Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” – București,  DSP Timiș,  Programului Național de Prevenire, Supraveghere și Control al Tuberculozei al Ministerului Sănătății și va avea în Sala Multifuncțională a Palatului Administrativ din Timișoara.

Evenimentul este realizat în parteneriat și cu susținerea Consiliului Județean Timiș, cu participarea Direcției de Sănătate Publică, în prezența primarilor din cele 10 comune cuprinse în proiect: Bârna, Darova, Sacoşu Turcesc, Ortişoara, Variaş, Uivar, Banloc, Foeni, Jamu Mare, Tormac.

Comentarii

comentarii