Acasă Actualitate Consolidarea cooperării științifice dintre România, Franța și Moldova se face prin UPT

Consolidarea cooperării științifice dintre România, Franța și Moldova se face prin UPT

406
DISTRIBUIȚI

Departamentul de Pregătire a Personalului Didactic din cadrul Universității Politehnica Timișoara găzduiește marți, 7 mai 2019, între orele 10:00 – 12:00, în sala 305 din clădirea ASPC, workshop-ul de lansare a proiectului „Normativitate și valori sociale ale managementului etic și responsabil (NOVAMER)”.

Proiectul este realizat sub egida parteneriatului științific dintre Agenţia Universitară a Francofoniei și Ministerul Educației Naționale din România.

Scopul proiectului este de a consolida cooperarea științifică dintre trei state francofone, România, Franța și Moldova, precum și de a pune bazele unei rețele de cercetare în domeniul științelor umaniste și sociale, între cercetătorii Universității Politehnica din Timișoara, cei ai Universității Paul Vallery Montpellier 3 și cei ai Universității Pedagogice de Stat Ion Creangă Chișinău.

Proiectul își propune să studieze factorii determinanți ai managementului etic și responsabil, luând în considerare influența judecăților, credințelor, normelor și valorilor și apoi utilizarea rezultatelor obținute pentru a dezvolta un program de formare a unor atitudini etice și sociale responsabile atât la nivel individual (micro), cat și la nivel organizațional (meso). În același timp, se dorește ca pentru nivelul societal (macro) proiectul să ofere o perspectivă de schimbare utilă instituțiilor și organizațiilor societății civile în ceea ce privește managementul responsabil.

 

 

 

Comentarii

comentarii