Acasă Administraţie Constructorul Centurii Sud îl asigură pe Nica de finalizarea lucrărilor anul viitor

Constructorul Centurii Sud îl asigură pe Nica de finalizarea lucrărilor anul viitor

750
DISTRIBUIȚI

Construcția Centurii Sud de ocolire a Timișoarei va fi finalizată până la finalul anului viitor este promisiunea primită de Alin Nica, președintel Consiliului Județean Timiș, după o vizită pe șantier. El i-a arătat colegului și șefului său de partid, Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, venit în vizită la Timișoara, stadiul lucrărilor.

Nica s-a arătat nemulțumit de progresul lucrărilor, chiar dacă, în conformitate cu contractul, acesta mai are la dispoziție mai mult de un an pentru finalizarea investiției.

Cei doi oficiali au mers pe șantier, în speranța că firma italiană constructoare va prinde aripi și lucrările vor curge. Oficialii județului consideră că ritmul lucrărilor este prea lent.

”Am fost ieri, împreună cu președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, pe șantierul centurii de sud Timișoara. Am vrut să vedem de ce constructorul, firma Tirrena Scavi, are doar două viteze atunci când vorbim de ritmul lucrărilor: încet și încetișor.  Au trecut luni bune de la vizita precedentă pe șantier, iar gradul de realizare a crescut cu doar câteva procente, de la 23 la 27 la sută. Sunt complet nemulțumit de ritmul în care se lucrează și am cerut CNAIR, prin reprezentanții DRDP Timisoara, să îi impună constructorului să crească ritmul, să mobilizeze mai mulți muncitori, dar și utilaje. E drept, sunt câteva probleme în ceea ce privește un acord de mediu și mutarea unor rețele de curent, dar acestea nu ar trebui să fie justificări pentru lentoarea cu care se mișcă firma constructoare”, a anunțat Alin Nica.

Șeful CJT a smuls și o promisiune de la constructor, lucrările se termină până la finalul anului viitor.

”Ni s-a promis că până la finele acestui an va fi turnat asfaltul pe o bună porțiune de drum și că până la sfârșitul anului viitor, centura va fi deschisa traficului.

Vreau să le spun, încă o dată, atât constructorului cât și reprezentanților CNAIR, că voi verifica în fiecare lună ceea ce se întâmplă pe șantier și voi propune Ministerului Transporturilor găsirea unor soluții de sancționare a companiei care realizează șoseaua de centură dacă nu va crește însemnat ritmul lucrărilor”, a mai spus Nica.

 

Comentarii

comentarii