Acasă Administraţie Contoare de înaltă tehnologie, pentru timişorenii din Calea Aradului, Torontalului şi Ciarda...

Contoare de înaltă tehnologie, pentru timişorenii din Calea Aradului, Torontalului şi Ciarda Roşie

600
DISTRIBUIȚI

contoare telecitire

Timişorenii care locuiesc în Calea Aradului, Torontalului şi Ciarda Roşie vor avea contoare de apă de înaltă tehnologie, dotate cu module radio, care permit citirea consumurilor înregistrate de la o distanţă de maxim 200 de metri.

Ilie Vlaicu, directorul Aquatim, a precizat că societatea de apă trimite clienţilor notificări scrise pentru a-i înştiinţa care este data programată pentru înlocuire.

Aquatim a achiziţionat un lot nou, de 5.500 de contoare de apă, dotate cu module radio. În momentul de faţă, pe branşamentele de apă din Timişoara sunt instalate 12.700 de contoare cu telecitire. 

Clienţii Aquatim nu plătesc nimic pentru noile contoare. „Pentru o companie de apă, contoarele radio sunt o investiţie avantajoasă, care reduce costurile de deplasare şi de personal pentru citirea fizică a contoarelor şi furnizează date corecte, fără erori. Consumul poate fi citit cu regularitate, chiar şi atunci când angajaţii nu au acces la contor, ceea ce facilitează facturarea pe baza consumului real, nu a unor estimări. Înregistrările sunt stocate în baze de date şi se poate afla cu uşurinţă consumul la orice moment. Consumurile neobişnuit de mari pot ascunde ţevi sparte, caz în care compania poate avertiza clienţii să ia măsuri pentru verificarea instalaţiilor interioare”, explică Vlaicu.

Pe viitor, Aquatim va achiziţiona un nou lot, de 9.500 de contoare cu telecitire, urmând ca pe branşamentele din Timişoara să fie montate numai astfel de dispozitive.

Comentarii

comentarii