Acasă Administraţie Contracte europene de peste 49 milioane de euro, pentru tramvaie, Clinica ORL...

Contracte europene de peste 49 milioane de euro, pentru tramvaie, Clinica ORL şi o creşă. Tramvaiele noi vor circula doar pe liniile 1 și 6

727
DISTRIBUIȚI

Primăria Timişoara şi ADR Vest au semnat în conferinţa de presă de marţi trei contracte în valoare totală de peste 49 de milioane de euro, cu finanţare europeană pe POR 2014-2020, în cadrul cărora vor fi achiziţionate şi primele şapte tramvaie moderne.

Este vorba despre tramvaie articulate produse în Turcia, cu o capacitate de minimum 170 de locuri, cu climă şi sisteme de supraveghere video, cu încălzire în scaune şi climă. Acestea vor circula pe liniile 1 şi 6.

“Valoarea totală a contractului este de 96,3 milioane de lei, din care 79,3 sunt fonduri nerambursabile. Durata de implementare a contractului este de 49 de luni. Discutăm despre o componentă a Programului Operaţional Regional destinat dezvoltării urbane, axa 4, cu alocare specială pentru reşedinţele de judeţ. Vestea bună este că cel mai probabil această alocare va creşte în următorul ciclu de finanţare”, a spus directorul ADR Vest, Sorin Maxim.

În cadrul aceluiaşi program mai sunt aşteptate alte 14 tramvaie, pe alte două contracte.

Un alt contract semnat se referă la repararea, extinderea şi dotarea ambulatoriului ORL al Spitalului Municipal Timişoara, în valoare de 10,5 milioane de lei, care prevede reabilitarea parterului şi extinderea sa pe verticală, rezultând o clădire cu parter şi patru etaje în suprafaţă de aproape peste 860 mp. Perioada de implementare este de 51 de luni.

Al treilea contract prevede construirea unei creşe P+1E, în valoare de 7,7 milioane de lei şi are termen de finalizare de 28 de luni.

La nivelul Regiunii Vest, prin Regio-POR 2014-2020 au fost contractate până în prezent 496 de proiecte, în valoare totală de 735 de milioane de euro, cu o valoare a finanţării nerambursabile de 601 de milioane de euro.

Comentarii

comentarii