Acasă Actualitate Copiii îngheață la 12 grade într-o grădiniță din Timișoara

Copiii îngheață la 12 grade într-o grădiniță din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Drama din iarna 2021-2022 se repetă! Criza încălzirii în Timișoara a atins cote alarmante, în noaptea de joi spre vineri, 20 – 21 octombrie, spre nepăsarea Primăriei Timișoara și a Colterm-ului!

Reprezentanții unei grădinițe din Timișoara ne-au arătat termometru: 12 grade, în clase. Asta era temperatura, vineri dimineață, la ora 8.30, iar prichindeii trebuie să înghețe. Dacă Primăria Timișoara și Colterm acceptă asemenea situație este cu adevărat dramatic!

Cristian Amza, administratorul special al Colterm, explica, joi: ”Lucrurile stau în felul următor: miercuri 19 octombrie, am reînceput furnizarea căldurii, dar sistemul e unul cu inerție mare. Peste 300 de km de rețele pe secundar și primar și 12.000 -13.000 de tone de apă în conducte care trebuie ridicate la niște parametri. Atunci există o inerție de câteva ore.

După ce în perioada imediat următoarea când vor fi finalizate lucrările în aceste zone, temperatura agentului termic nu va mai fi redusă. Suntem la curent cu nemulțumirile abonaților și încercăm să le rezolvăm cât putem de repede și actualizăm constant temperaturile de livrare a apei. Vom intra în normal destul de repede”.

Întrebarea familiilor care îngeață în case este: “Oare de ce Primăriana Timișoara și Colterm nu au luat măsuri din timp, iar acum, în octombrie, toate lucrările să fi fost finalizate, iar sistemul de încălzire să funcționeze perfect?” Nici domnul Fritz, nici domnul Amza nu răspund!

Comentarii

comentarii