Acasă Actualitate Copil diagnosticat cu stenoză de valvă pulmonară severă, aflat în stare gravă,...

Copil diagnosticat cu stenoză de valvă pulmonară severă, aflat în stare gravă, transportat cu avionul de la Timișoara la Stuttgart

381
DISTRIBUIȚI

Inspectoratul General al Aviaţiei (IGAv) anunţă că, marţi, se derulează o misiune pentru transportarea unui copil aflat în stare gravă de la Timişoara la Stuttgart. Copilul suferă de stenoză de valvă pulmonară severă şi va primi tratament de specialitate.

”În aceste momente, avionul Piper PA-42 Cheyenne III desfăşoară o misiune aeromedicală externă, pentru salvarea unui copil aflat în stare gravă, diagnosticat cu stenoză de valvă pulmonară severă. Copilul a fost preluat de pe aeroportul din Timişoară şi transferat la Klinikum Stuttgart, Germania, pentru a urma tratament medical specializat”, a transmis, marţi, IGAv.

Sursa citată a precizat că pe tot parcursul zborului, copilul a fost asistat şi monitorizat de o echipă medicală asigurată de Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti.

De la începutul anului şi până în prezent, avionul Piper PA-42 Cheyenne III a executat 3 misiunile SMURD, în slujba cetăţenilor.

Sursa: news.ro

Comentarii

comentarii