Acasă Actualitate Coral a prezentat flota de mașini și utilaje cu care va face...

Coral a prezentat flota de mașini și utilaje cu care va face dezinsecția în Timișoara

DISTRIBUIȚI

Marți, 19 septembrie, societatea Coral a prezentat flota de mașini, utilaje și aparate cu care va face dezinsecția în orașul Timișoara, după ce a câștigat contractul pentru această activitate.

Managerul Alexandru Badea a explicat că societatea Coral este foarte bine dotată cu utilaje și aparate speciale, angajații sunt foarte bine pregătiți și au o mare experiență în domeniu. Unii de 20 de ani activează la Coral. De aceea până acum nu s-a înregistrat niciun incident, nici în rândul animalelor, nici a oamenilor.

Orașul Timișoara  este împărțit în mai multe sectoare și pe fiecare sector se va lucra cu mașini speciale pentru dezinsecție cu ceață caldă și ceață rece cu pulverizare concomitentă. Fiindcă în această perioadă prezența țânțarilor este mult mai mare, Coral a venit cu aparate suplimentare pentru a-i combate.

O parte din aparate vor anihila țânțarii și căpușele la sol, iar o parte din aparate vor combate țânțarii care se află în aer prin copaci în spații verzi. Fiindcă în această perioadă este un grad mare de infestare cu țânțari, se va lucra la  nivel maxim.

De asemenea nebulizatoarele de culoare albastră vor combate virușii și bacteriile, de obicei în interior.

Lupta cu țânțarii, căpușele și rozătoarele se va face la sol, în tufișuri, în iarbă și pe toate spațiile verzi.

De asemenea, au mai fost prezentate aparate speciale cu ceață caldă și cu ceață rece, care la ora actuală sunt considerate cele mai eficiente, nu numai în  Uniunea Europeană, ci și pe plan mondial, de oarece combină ceața caldă cu ceața rece, iar aerosolii calzi pot să străbată spații foarte mari, iar aerosolii reci se lipesc de frunze și cad mai repede pe generațiile de țânțari care se află mai jos.

Așadar aerosolii calzi se ridică în sus, iar la aerosolii reci coboară pe pământ distrugând toți vectorii.

Astfel se combină efectele și vor anihila toți țânțarii, căpușele și rozătoarele. Aceasta este combaterea spațială de la sol. Așadar combatere va avea loc la sol, dar și combaterea spațială de la sol.

La sol se va lucra cu mai multe echipaje care vor intra pe sectoarele orașului.

Fiindcă există un grad de infestare mai mare în această perioadă, Coral a venit cu utilajele și mașini suplimentare.

De asemenea mai există utilaje care au ca diluant motorină, care vor pulveriza cu fum. Eficiența lor este foarte bună deoarece, aerosolii calzi de la motorină străbat distanțe foarte lungi, cuprinzând suprafețe mari. O parte din aparate sunt cu tuburi mai groase cu o eficiență extraordinară, iar o parte sunt cu tuburi mai mici.

De asemenea  mai există în dotare șapte aparate cu ceață caldă, acestea sunt suplimentare în această perioadă.

Alexandru Badea a mai explicat că un oraș mare ca Timișoara are nevoie de o asemenea firmă puternică și bine dotată și cu angajați foarte bine pregătiți.

“Fiindcă Timișoara este Capitala Culturală Europeană, societatea Coral este exact ceea ce avea nevoie orașul,  fiindcă este unul dintre cele mai frumoase municipii din România, cu o populație numeroasă de peste 320.000 de locuitori și trebuie asigurată sănătatea și confortul oamenilor, iar Coral poate să facă acest lucru”, a spus Badea.

Există un ciclu al țânțarilor care trebuie combătut cu putere, conform recomandărilor Institutului Cantacuzino. Se fac mai multe treceri consecutive, fiindcă generațiile de țânțari apar zilnic, de aceea trebuie să faci dezinsecție pe parcursul mai multor zile.

“Atunci reușești să combați toate generațiile de țânțari, să nu le lași posibilitatea să migreze. Ei trebuie combătuți instantaneu toți. De aceea îți trebuie mai multe utilaje și agenți de teren, iar societatea Coral le are pe toate, fiindcă este foarte bine dotată și pregătită în domeniu. Dacă nu se va combate după metodologia de lucru recomandată de Institutul Cantacuzino, eficiența nu va fi bună”, a mai spus Badea.

Pe lângă combaterea de la sol și spațială, coral are și aviotratamentul, adică dimineața și seara vectorii se vor combate și cu avionul.

“Ceea ce trebuie să înțeleagă cetățenii este faptul că substanțele utilizate în combaterea țânțarilor și căpușelor nu au nici un efect asupra oamenilor.

Important este că nu sunt toxice și nu lasă reziduuri nici în mediu, nici în organismul omului și animalelor.

Coral mai deține și două mașini cu care se va face controlul activităților la cererea autorității contractuale care este Primăria Timișoara. “La orice moment când primăria va cere noi putem merge pe teren să facem controlul activităților”, a concluzionat Alexandru Badea.

 

Comentarii

comentarii