Acasă Actualitate Cornel Ungureanu va fi declarat cetăţean de onoare al Timişoarei… a doua...

Cornel Ungureanu va fi declarat cetăţean de onoare al Timişoarei… a doua oară!

456
DISTRIBUIȚI

cornel ungureanu1UPDATE: Viceprimarul Dan Diaconu explică eroarea

Timişoara se pregăteşte să fie gazda unei noi premiere naţionale sau poate chiar mondiale. O personalitate locală urmează să primească titul de cetăţean de onoare al urbei pentru a doua oară.

Cel care va fi, începând cu data de 2 august 2013, dublu cetăţean de onoare este criticul literar Cornel Ungureanu, preşedintele Filialei Timişoara a Uniunii Scriitorilor din România.

Prin hotărârea 382 din 30 septembrie 2008, Cornel Ungureanu a primit Titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Timişoara „pentru prezenţa remarcabilă în viaţa culturală timişoreană”. După aproape cinci ani, programul manifestărilor dedicate Zilei Timişoarei anunţă pentru vineri, 2 august, o şedinţă festivă a Consiliului Local Timişoara. Pe ordinea de zi: acordarea Titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Timişoara scriitorului Cornel Ungureanu.

Contactat telefonic, preşedintele USR Timişoara a declarat că nu ştia de onoarea care a dat peste el. „Dacă mă fac din nou cetăţean de onoare dau un whisky, o bere, ce vreţi dumneavoastră. Dar presupun că e o greşeală”, a declarat, pentru ZIUA de Vest, Cornel Ungureanu.

Oficialii primăriei nu au nici ei, cel puţin deocamdată, o explicaţie pentru situaţia creată. „Da, foarte ciudat. O să verific. Mulţumesc mult!”, a declarat Dan Diaconu, unul dintre viceprimarii Timişoarei. 

UPDATE: Viceprimarul Dan Diaconu a revenit cu explicații referitoarea la această situație. „A fost o eroare de redactare a programului. De fapt, domnul Cornel Ungureanu va primi o diplomă de recunoaştere pentru întreaga activitate. Dânsul împlineşte 70 de ani pe 3 august. Am discutat să i se comunice decizia, nu ştiu de ce nu a aflat încă”, spune Diaconu.

Comentarii

comentarii