Acasă Actualitate Costel Pantilimon, manager general al echipei Politehnica Timişoara

Costel Pantilimon, manager general al echipei Politehnica Timişoara

DISTRIBUIȚI

Fostul internaţional Costel Pantilimon a fost prezentat, miercuri, în funcţia de manager general al echipei Politehnica Timişoara. 

“E foarte important pentru mine să ştiu că sunt dorit, important că se vrea ceva serios, se vrea o reconstrucţie şi pentru mine a fost un imbold destul de mare să vin aici”, a declarat Pantilimon.

Paul Codrea este noul director sportiv al clubului, iar Marius Adam (cadru didactic la UPT) va fi administrator delegat.

Costel Pantilimon s-a născut la 1 februarie 1987, la Bacău, unde a început şi fotbalul, la Aerostar, şi unde a debutat şi la seniori. În 2006 s-a transferat la FCU Politehnica Timişoara, adus de Gheorghe Hagi. A făcut parte din echipa care a eliminat pe Şahtar Doneţk din Liga Campionilor.

În 2011 s-a transferat la Manchester City, unul dintre cele mai importante cluburi din fotbalul mondial al ultimilor ani. La „cetăţeni” a stat până în 2014 şi a cucerit titlul naţional în Premier League (2014), Cupa Ligii Angliei (2014) şi Supercupa Angliei (2012). A evoluat apoi la Sunderland, Watford, La Coruna, Nottingham Forest, Omonia Nicosia (campion naţional în Cipru, 2020) şi Denizlispor. De la echipa din Turcia s-a retras din activitatea de jucător, în 2021.

A fost internaţional român de juniori, de tineret şi de seniori. Pentru prima reprezentativă a strâns 27 de selecţii între 2008-2017. A făcut parte din lotul „tricolor” la Euro 2016. Portar cu un fizic impunător, a fost unul dintre cei mai buni goalkeeperi ai României postdecembriste.

Pantilimon a fost, în urmă cu doi ani şi jumătate, responsabil relaţii internaţionale pentru Centrul de copii şi juniori al Politehnicii, iar în urmă cu câteva luni a efectuat un stagiu de practică la grupa U19 a alb-violeţilor, pentru licenţa de antrenor UEFA A şi B. El a absolvit cursurile organizate de federaţia din Ţara Galilor.

Comentarii

comentarii