Acasă Actualitate Coșurile de gunoi englezești, de 33.000 de euro, au ajuns în Timișoara...

Coșurile de gunoi englezești, de 33.000 de euro, au ajuns în Timișoara la suprapreț, printr-o firmă din Sibiu

1946
DISTRIBUIȚI

Anunțul primarului Nicolae Robu că a cumpărat 54 de coșuri de gunoi cu 615 euro a creat discuții aprinse în Timișoara. Coşurile de gunoi “Glasdon Jubilee”, aduse tocmai din Anglia, au început deja să fie montate în centrul Timișoarei.

”Coșul de gunoi Glasdon Jubilee dispune de un nou mecanism de blocare, disponibil în variantele cu cheie sau fără cheie. Noul design elimină total componentele metalice și posibilitatea de coroziune. Sistemul unic de blocare fără cheie este ușor de operat. Ușa a fost concepută pentru blocare cu corpul coșului în trei puncte diferite, oferind rezistență extrem de mare la pătrundere”, se arată în caracteristicile prezentate de Robu.

“Ne-au sosit acum coşurile de gunoi pentru zona centrală. Mereu s-a semnalat că nu avem suficiente coşuri de gunoi în acest areal de promenadă, pietonal al oraşului. Noi (primăria, n.r.) nu aveam cum să le achiziţionăm pentru că aveam nevoie de un operator de salubritate, care a făcut comanda foarte prompt, dar a durat până au fost livrate. 54 de coşuri de gunoi stradale ne-au sosit şi vor fi montate în perioada următoare. Valoarea achiziţiei este de 132 mii lei fără TVA. (…). S-au cumpărat din Anglia pentru că sunt coşuri specifice pentru zone istorice. Sunt frumoase, în stilul a ceea ce noi mai avem în zona centrală a oraşului”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Coșurile de peste 33.000 de euro au ajuns la Timișoara cu un preț cu o treime mai mare decât cel de la distribuitorii din Anglia. ”Astfel, modelul costă 259 de lire + TVA, adică 1642 de lei (cu tot cu TVA, la schimbul BNR). Să zicem că mai include și niște elemente auxiliare (prinderi, personalizări), deci +20%. Ajungem la 2000 de lei”, a descoperit Cetățean în Timișoara. Pretențios.

Mai trebuie spus că firma britanică Glasdon are un distribuitor autorizat în România, compania RUD Florian Rieger SRL din Sibiu, care face parte din grupul de firme cu capital german RUD-Erlau.

Comentarii

comentarii