Acasă Actualitate ”Cot la cot” cu COVID19, boală infecto-contagioasă, varicela, a lovit în școlile...

”Cot la cot” cu COVID19, boală infecto-contagioasă, varicela, a lovit în școlile din Timiș

DISTRIBUIȚI

”Cot la cot” cu COVID19, periculoasa boală infecto-contagioasă varicela a lovit în școlile din județ, numai miercuri 23 martie, erau confirmate aproape 20 de cazuri la elevi.

La CD Loga, era 1 caz, la Școala gimnazială din Bethausen – 9 cazuri (8 – primar, 1 – clasa a V-a) și la Școala Gimnazială 27 – Grădinița PP nr. 3 – 8 preșcolari.

Prof. Aura Danilescu a spus că imediat au fost luat următoarele măsuri: copiii au rămas acasă, iar sălile au fost dezinfectate.

Tot miercuri 23 martie, Spitalul Victor Babeș Timișoara a atenționat că există o explozie de varicelă în Timiș.

Varicela sau vărsatul de vânt este o boală infecto-contagioasă care duce la apariția unor vezicule pe corp. Virusul care cauzează varicela se transmite pe cale respiratorie, prin aer, sau prin contact direct cu persoana infectată. 

Boala este întâlnită cel mai frecvent iarna și primavara, dar în ultimii ani se poate constata o extindere a perioadei în care apar asemenea cazuri.

Perioada de incubație poate fi între 10 și 21 de zile, în majoritatea cazurilor este însă de două săptămâni. Contagiunea maximă este cu 2-3 zile înainte de apariția erupției pe corp, dar continuă și în timpul formării veziculelor până în momentul în care se desprinde ultima crustă.

Comentarii

comentarii