Acasă Actualitate Cozi kilometrice și timpi de așteptare de două ore la Vama Nădlac....

Cozi kilometrice și timpi de așteptare de două ore la Vama Nădlac. Se întorc românii acasă

DISTRIBUIȚI

Cozi uriaşe la Vama Nădlac. Vara se numără timpii de aşteptare în vămi. Românii care pleacă în concedii iau cu asalt vămile din vestul țării, acolo unde timpii de aşteptare ajung pe sensul de ieşire din ţară chiar şi la două ore.

Pe sensul de intrare în ţară situaţia este mai gravă, iar oamenii sunt puşi să aşteptă ore întregi, în căldură şi fără apă, pentru a intra în România.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră Arad, aglomeraţia este generată de un număr foarte mare de turişti care vin în ţară sau pleacă în străinătate.

Între ei sunt şi mulţi români stabiliţi în străinătate care vara obişnuiesc să îşi petreacă concediile alături de familiile din ţară.

Pentru evitarea supraaglomerării unor puncte de trecere a frontierei precum PTF Nădlac ll, care este utilizat de majoritatea participanţilor la traficul transfrontalier, autorităţile recomandă consultarea aplicaţiei Trafic Online şi utilizarea tuturor punctelor de trecere a frontierei deschise în regim internaţional la graniţa cu Ungaria.

Conform aplicaţiei online care monitorizează traficul la graniţe, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la Nădlac II sunt deschise câte şase artere de circulaţie pentru traficul uşor şi turistic, pe fiecare sens.

A fost suplimentat personalul Poliţiei de Frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi arterele de control. Poliţia de frontieră Arad transmite că se menţine un contact permanent cu autorităţile de frontieră vecine.

 

Comentarii

comentarii