Acasă Actualitate Crăciunul 2019 în Caraș Severin. Programul manifestărilor cultural religioase

Crăciunul 2019 în Caraș Severin. Programul manifestărilor cultural religioase

441
DISTRIBUIȚI

Episcopia Caransebeșului, prin Sectorul Cultural, cu binecuvântarea preasfințitului părinte Lucian, episcopul Caransebeșului, propune în această perioadă premergătoare Crăciunului 2019 – Nașterii Domnului, un program divers de concerte și manifestări cultural-artistice, pentru a oferi bucuria sfântă izvorâtă din iubirea divină și transmisă prin colind.

Marți, 10 decembrie, va avea loc concertul de colinde la sala de spectacole a hotelului Dacia din Băile Herculane. Alături de corul Catedralei Episcopale și corul Seminarului Teologic va fi și Cvartetul de coarde TYMES QUARTET din Timișoara.

Și reșițenii se pot bucura de același spectacol joi, 12 decembrie, la Sala Lira a Liceului de Artă „Sabin Păuţa”.

La Caransebeș colindele vor aduce lumina Pruncului Sfânt sâmbătă, 14 decembrie, tot de cele trei cete corale, la Casa de Cultură „George Suru”.

Și joi, 19 decembrie, caransebeșenii sunt invitați tot la Casa de Cultură „George Suru” pentru a se bucura de Piesa de teatru „Vicleimul”  și obiceiurile de Crăciun, în organizarea Seminarului Teologic din Caransebeș.

Sâmbătă, 21 decembrie, formații corale din toate protopopiatele Eparhiei Banatului Montan vor participa la Alaiul Colindătorilor organizat la Catedrala Episcopală din Caransebeș.

La toate aceste evenimente care vestesc Naşterea Pruncului Iisus în peștera din Betleem, sunt chemați credincioșii să fie asemenea îngerilor şi păstorilor și să se bucure de acest patrimoniu al neamului românesc.

Această armonie de Crăciun este organizată de Episcopia Caransebeșului, Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” și Asociația Trib’Art, iar intrarea va fi liberă la toate concertele.

Comentarii

comentarii