Acasă Actualitate Cristian Moș, nemulțumit de carantina impusă la Dumbrăvița: O măsură total inutilă

Cristian Moș, nemulțumit de carantina impusă la Dumbrăvița: O măsură total inutilă

DISTRIBUIȚI

Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Cristian Moș, e total nemulțumit de aplicarea carantinei la Dumbrăvița, localitate unde și locuiește, ca urmare a ratei ridicate de infectare cu coronavirus. Măsura este inutilă, iar polițiștii au înghețat degeaba în frig pentru a verifica o banală hârtie, care nu ajută cu nimic la oprirea infectărilor, spune liderul USR Timiș.

”Acesta este un apel la responsabilitate adresat vouă, timișenilor, dar și autorităților publice județene. Situația epidemiologică devine tot mai gravă în județul Timiș.

Locuiesc în Dumbrăvița și știu că măsura carantinării din ultimele luni nu a schimbat în mod semnificativ situația epidemiologică. Polițiștii care au stat zile întregi, în frig, la intrările și ieșirile din localitate pentru a verifica o hârtie – care știm cu toții că nu ajută cu nimic la răspândirea virusului SARS-CoV-2 – puteau să-și folosească timpul altfel. De exemplu verificând dacă în spațiile publice sunt respectate cu adevărat toate măsurile de prevenție, sau verificând zonele rezidențiale unde în weekenduri se presupune că au loc petreceri private. Nu cred că este cazul să ne relaxăm.

În continuare este foarte important să păstrăm distanța socială și să evităm întâlnirile neesențiale.  Nu cred că este încă momentul să ne întâlnim cu prietenii de care ne este dor și nici vizitele la rude nu trebuie făcute decât dacă este nevoie să le ducem lucruri esențiale. Oricât de mult ne dorim să ne bucurăm de aerul primăverii, nu e momentul să scoatem măștile de protecție și evident trebuie să ne spălăm pe mâini cât mai des.

Cred că autoritățile trebuie să devină tot mai vigilente și totodată sunt pentru ridicarea cuantumului amenzilor pentru toți cei care aleg să pună alte persoane în pericol, nerespectând recomandările autorităților. Dar nu cred într-o carantinare făcută doar de dragul de a spune că am făcut ceva”, spune Cristian Moș.

 

Comentarii

comentarii