Acasă Actualitate Cristian Tudor Popescu, după cazul din Timişoara: „Acestor autorităţi, în mod real,...

Cristian Tudor Popescu, după cazul din Timişoara: „Acestor autorităţi, în mod real, puţin le pasă de fiinţele omeneşti”,

889
DISTRIBUIȚI

„Nu avem lege”, aceasta este scuza perfectă a autorităţilor, a spus la Digi24 Cristian Tudor Popescu care a analizat modul în care instituţiile statului au acţionat în ultimele luni în cazurile de la Timişoara, Caracal, Brazi, Băicoi.

 Toate aceste tragedii au în comun dispreţul autorităţilor faţă de oameni: „Acestor autorităţi, în mod real, puţin le pasă de fiinţele omeneşti”, a spus Cristian Tudor Popescu.

 „Nu pot decât să încep cu un banc negru de dinainte de 1989, când Ceauşescu le-a dat un interviu jurnaliştilor străini şi le-a spus: <poporul român e foarte rezistent, le-am scăzut temperatura în casă la 12 grade, au pus haine mai groase şi rezistă, îi hrănesc raţional, le-am asigurat alimentaţie raţională şi rezistă, nu le mai dau nici medicamente, le recomand băi la copcă iarna ca să-şi întărească sănătatea şi rezistă>. Un jurnalist întreabă: <Excelenţă, cu cianură aţi încercat?> Autorităţile din Timiş nu au încercat cu cianură, ci cu fosfură. Şi au reuşit. Vina e 100% a autorităţilor”, a conchis gazetarul.

El a comentat declaraţiile date marţi la prânz de reprezentanţii instituţiilor implicate în gestionarea cazului de la Timişoara: „Ce spune colecţia de indivizi şi individe, reprezentanţi ai organizaţiilor de stat de acolo, responsabile cică? Principala grijă a tuturor a fost să se scoată nevinovaţi.

Mi-a <plăcut> foarte mult verbul folosit de insul de la Ambulanţă: <mi-ar fi plăcut să nu existe această tragedie>, <mi-ar fi plăcut să ne fi dat seama mai devreme>.

Cum poţi folosi verbul acesta?

Încă ceva dinainte de 1989, când tovarăşa de muncă şi luptă a lui Nicolae Ceauşescu, Elena, spunea despre români: <Nicule, uită-te la viermii ăştia care nu se mai satură!>.

Acum, am evoluat ne-am ridicat în ochii autorităţilor, suntem un soi de şobolani.

Problema principală a tuturor acestor cazuri – de la Brazi, Băicoi, Timişoara, Caracal – toate au în comun dispreţul faţă de om.  Acestor autorităţi, în mod real, puţin le pasă de fiinţele omeneşti.

Prima grijă e să spună: nu avem lege, aşa cum au făcut cei de la Brazi, de la Caracal. Şi asta consideră că îi scoate din cauză. Nu am văzut pe cineva care să fie judecat şi condamnat în ţara asta pentru că a încălcat legea ca să salveze vieţile unor oameni, ca să mă duc şi eu cu el la puşcărie”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Mai multe pe digi24.ro

Comentarii

comentarii