Acasă Actualitate Cătălin Tolontan a publicat pe blog discursul pe care îl va rosti...

Cătălin Tolontan a publicat pe blog discursul pe care îl va rosti președintele Băsescu

DISTRIBUIȚI

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit pentru prima dată de la declanşarea protestelor în stradă, cu o voce tremurândă, şi spunând că „românii sunt nemulţumiţi pe bună dreptate” şi atacându-i pe Iliescu, Ponta, Antonescu şi televiziunile. Traian Băsescu a anunţat că miercuri va avea „o intervenţie cu românii”. Cunoscutul jurnalist Cătălin Tolontan, redactor-șef al cotidianului sportiv Gazeta Sporturilor, a publicat pe blogul său un document despre care pretinde că este discursul pe care îl va rosti azi, 25 ianuarie, președintele Traian Băsescu.

 

Printre măsurile anunțate în discurs se numără formarea unui guvern de tehnocrați, renunțarea la legea privind comasarea alegerilor, reducerea numărului de parlamentari la 300, interzicerea traseismului politic și eliminarea imunității parlamentare. De asemenea, președintele Băsescu își cere scuze, în presupusul discurs, pentru greșelile comise, pentru lucrurile pe care nu le-a dus pînă la capăt și pentru efectele nedorite asupra vieții tuturor. „Personal, regret excesele de limbaj și unele ieșiri publice sub spectrul tensiunii”, spune acesta.

Citiți întregul discurs pe tolo.ro. În final, jurnalistul recunoaște că discursul este imaginar și a fost alcătuit din ideile transmise de manifestanți.

Comentarii

comentarii