Acasă Actualitate Cum arată noile autobuze electrice care ajung în Timișoara. Sunt galben-negru-alb așa...

Cum arată noile autobuze electrice care ajung în Timișoara. Sunt galben-negru-alb așa cum erau tramvaiele Timiș produse la Electrometal

DISTRIBUIȚI

Primele patru autobuze electrice din 40 fabricate de compania turcă Karsan vor ajunge în câteva zile, la Timișoara. Primarul Dominic Fritz a anunțat, în premieră, că noile autobuze nu vor mai avea culoarea violet, ci vor fi vopsite în galben-negru-alb, așa cum erau tramvaiele Timiș produse la Electrometal din Timișoara, în perioada comunistă. 

„Prin aspect, noile mijloace de transport onorează industria timișoreană de odinioară care a produs între 1970-1990 tramvaiul Timiș 2 prezent pe șine nu doar în Timișoara, ci în toate marile orașe ale României. Culorile Timiș 2 erau galben – negru – alb”, a anunțat Fritz.

Autobuzele sunt cumpărate cu fonduri europene în urma parteneriatului cu Ministerul Dezvoltării.

Au o capacitate de circa 130 de călători și o durată de funcţionare de minim 15 ani, din care opt fără reparaţie generală.

„Pentru ca timișorenii să nu mai stea blocați în trafic avem nevoie de transport public eficient și o flotă modernă. Este soluția aplicată în orice oraș european în care se circulă bine. În ultima lună, am reușit să câștigăm 75 de milioane de euro fonduri europene și reușim să înlocuim întreaga flotă de transport public: în total 150 de autobuze electrice, firobuze și tramvaie noi”, a transmis Dominic Fritz.

Comentarii

comentarii