Acasă Economic Cum să curățați aragazul

Cum să curățați aragazul

1479
DISTRIBUIȚI

Nicio bibliotecă de sfaturi pentru curățarea bucătăriei nu ar fi completă fără un articol despre curățarea profundă a aragazelor cu gaz și electrice. Arzătoarele murdare nu numai că degradează un aragaz, dar vă pot afecta și gătitul și pot prezenta un pericol de incendiu.

Curățarea arzătoarelor aragazului este simplă atunci când utilizați aceste sfaturi. Citiți mai departe pentru a vedea cum puteți menține aragazul curat cu un produs de curățat, din ingrediente naturale.

Cât de des se curăță arzătoarele cu aragaz

Aragazele clasice, pe gaz sunt ușor de întreținut. Cu toate acestea, atunci când fluxul de gaz este blocat, capetele arzătorului nu pot arde eficient. Verificați dacă arzătoarele pe gaz prezintă forme neregulate de flacără și flăcări galbene. Aceștia sunt cei mai buni indicatori ai faptului că este timpul să vă apucați de treabă. În afară de asta, curățarea aragazului dvs. Cu gaz o dată pe lună ar trebui să-l mențină în formă bună.

Iată de ce veți avea nevoie pentru a curăța arzătoarele pe gaz:

 • Detergent pentru vase
 • Bicarbonat de sodiu
 • Burete non-abraziv
 • Cârpe de curățare
 • Periuță de dințiveche
 • Agrafă de birou

Va trebui mai întâi să opriți supapa de gaz. Arzătoarele pe gaz au un capac ceramic detașabil care difuzează flăcările. Sub capace, capul arzătorului stă deasupra tubului de gaz. Scoateți capacele și capetele arzătorului ridicându-le cu grijă drept în sus. Evitați deteriorarea electrodului de aprindere, dacă aveți unul.

Înmuiați capetele arzătorului și capacele în săpun și apă caldă timp de 30 de minute. Spălația cumularea de pe capetele și capacele arzătorului folosind un burete non-abraziv și o periuță de dinți veche. Dacă deschiderile portului sunt înfundate, utilizați o agrafă pentru a le curăța. Aveți grijă să nu deteriorați metalul.

Cum se curăță aragazele electrice

Iată de ce veți avea nevoie pentru a vă curăța arzătoarele unui aragaz electric:

 • Detergent pentru vase
 • Bicarbonat de sodiu
 • Burete non-abraziv
 • Prosop din microfibră
 • Cârpe de curățare

Dacă bobinele și vasele de picurare sunt murdare, porniți arzătoarele timp de câteva minute pentru a ardere ziduurile. După ce s-au răcit, spălați vasele cu apă caldă cu săpun și acoperiți-le complet cu un amestec de 2 părți bicarbonat de sodiu și 1 parte apă. Lăsați vasele de picurare să stea 15 minute.

În timp ce vasele de picurare se înmoaie, ștergeți bobinele aragazului cu o cârpă umedă pentru a îndepărta petele și reziduurile. Frecați vasele de picurare și clătiți amestecul de bicarbonat de sodiu. Folosiți apă cu detergent pentru a spălare ziduurile, apoi clătiți și uscați. Ștergeți-le cu un prosop din microfibră.

Cum să vă curățați plita

Pentru plite cu gaz, aveți grijă și evitați umezirea demarorului electric. Degresați aragazul ștergându-l cu o cârpă umedă pentru a slăbi stratul superior de reziduuri. Utilizați un burete și apă cu detergent pentru a înmuia grăsimea și ștergeți aragazul cu o cârpă umedă, pentru a elimina soluția de curățare.

Pentru o acumulare mai dură de grăsime, apelați la amestecul de bicarbonat de sodiu cu apă. Întindeți pasta de curățare pe întreaga plită și lăsați-o să stea cel puțin 15 minute. Frecați aragazul și ștergeți soluția de bicarbonat de sodiu cu o cârpă curată și umedă.

Comentarii

comentarii