Acasă Actualitate Cum să treci peste perioadele stresante

Cum să treci peste perioadele stresante

1969
DISTRIBUIȚI

Stresul este din ce în ce mai întâlnit în zilele noastre. Nu contează vârsta sau ocupația, poți avea o zi stresantă chiar și din cauza unor întâmplări cotidiene. Ședințe, deadline-uri, examene, discuții cu familia sau prietenii sunt doar câteva dintre motivele pentru care ne frământăm zilnic și ne consumăm energia. Iar dacă nu reușim să găsim scurte momente de relaxare, cu timpul, stresul poate cauza grave probleme de sănătate.

Este foarte important, la finalul zilei, să îți rezervi cel puțin 30 minute doar pentru tine, să încerci să uiți de toate situațiile neplăcute apărute peste zi. Iată o listă cu câteva idei de activități care te vor ajuta să te relaxezi.

  • Încearcă să petreci timp în aer liber. Mergi cu copiii în parc sau cu cățelul la plimbare, practică sportul preferat sau pur și simplu plimbă-te pe străduțele din jurul casei și admiră peisajul. Orice activitate alegi să faci, nu uita să porți o ținută lejeră, în care să te simți bine. Dacă ai nevoie de inspirație, pe Fashion Days sunt o mulțime de pantaloni scurți potriviți pentru un astfel de moment.
  • Practică meditația sau yoga. Învață câteva trucuri de respirație și focusează-te doar pe ceea ce se întâmplă în acel moment. Sunt câteva exerciții simple care te pot ajuta chiar și în timpul zilei.
  • Dacă ai posibilitatea, mergi la bazin sau la piscină. Înotul te va ajuta să te relaxezi și vei fi în formă ziua următoare.
  • O oră de saună sau de masaj sunt activitățile ideale pentru a te relaxa. Încearcă să îți oferi un astfel de moment de răsfăț de fiecare dată cânt treci prin perioade stresante. Te vei simți imediat mai bine și corpul îți va mulțumi.
  • Dacă îți place grădinăritul, cumpără câteva plante și fă-ți propria ta oază de liniște în balcon. Dacă nu ai suficient spațiu, chiar și un buchet cu florile preferate îți poate da o stare de bine. Plantele pot prelua emoțiile negative și te pot încărca cu energie.
  • Fă o baie aromatică, ascultă muzica preferată și bea o ceașcă de ceai. Răsfață-te cât de des poți, un astfel de moment îți reîncarcă bateriile imediat.
  • Pregătește o cină ușoară, bogată în vitamine și savureaz-o împreună cu cei dragi.
  • Citește o carte, uită-te la un film sau la o emisiune preferată măcar o jumătate de oră.  O pereche de pijamale  confortabile și o lumină caldă îți vor crea o stare de bine și toate gândurile negative vor dispărea.
  • Hidratează-te suficient și discută zilnic cu familia sau cu prietenii. Este foarte important să socializezi, oamenii sunt cei care fac minuni în viața noastră și o vorbă bună sau un sfat este tot ceea ce ai nevoie pentru a-ți schimba starea și a trece ușor peste perioadele stresante.

Profită de fiecare moment liber și relaxează-te!

Comentarii

comentarii