Acasă Actualitate Cum se descarcă adeverința de vaccinare în format electronic

Cum se descarcă adeverința de vaccinare în format electronic

176
DISTRIBUIȚI

Comitetul Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare (CNCAV) împotriva Covid-19 prezintă cei șase pași pentru descărcarea adeverinței de vaccinare, precum și cauzele eventualelor erori de descărcare.

Cei 6 pași prezentați de CNCAV:

Accesează site-ul: adulti.renv.ro

Apasă butonul roșu pentru obținerea adeverinței

Bifează cele două căsuțe privind prelucrarea datelor cu caracter personal

Introduceți CNP-ul/ Pașaportul-codul unic RENV și numărul de telefon

Introduceți codul de validare primit pe telefon

Descărcați adeverința electronică de vaccinare.

CNCAV precizează că adeverința nu poate fi descărcată din străinătate.

Trebuie să existe concordanță între datele introduse la programare/RENV și datele pe care le introduceți pentru descărcarea adeverinței, spune sursa citată.

În ce privește eventualele erori, acestea pot apărea din următoarele motive:

– programarea s-a făcut de către angajator și acesta nu a folosit numărul de telefon al persoanei programate la vaccinare, ci al instituției respective

– persoana s-a programat singură pe platformă și nu a introdus corect numărul de telefon sau a introdus alt număr de telefon decât cel pe care-l introduce acum la descărcarea adeverinței

– informațiile au fost introduse direct în RENV de către registrator la nivelul centrului de vaccinare și aceste date au fost greșit introduse.

„Descărcarea Adeverinței electronice de vaccinare nu poate fi făcută dacă vreuna dintre cifre a fost greșită la introducerea celor două șiruri de numere (CNP, respectiv – număr de telefon). Informațiile din platforma de programare se pot verifica/corecta doar de către persoanele autorizate; în cel mai scurt timp se va încerca preluarea acestor date în RENV”, precizează CNCAV.

Comentarii

comentarii