Acasă Actualitate Cum se pregătesc elevii din Liebling pentru cel mai mare eveniment al...

Cum se pregătesc elevii din Liebling pentru cel mai mare eveniment al creștinătății: Învierea?

DISTRIBUIȚI

În această perioadă de pregătire pentru cel mai mare eveniment al creștinătății, Învierea, Ionuț Mania, preotul paroh al Bisericii Ortodoxe din Liebling, și-a dedicat o parte din timp și elevilor de la Școala Gimnazială Liebling, din județul Timiș, în cadrul proiectului ,,Rugăciunea în viața mea”, pentru Concursul Național Catehetic.

Cu susținerea și implicarea reprezentantului bisericii în școală, profesorul de religie ortodoxă, Aneta Mureșan, s-au realizat activități specifice acestei perioade, care au implicat colaborarea cu Biserica Ortodoxă Liebling.

Astfel, preotul paroh Ionuț Mania a susținut un ciclu de cinci cateheze referitoare la rugăciune, încercând să împlinească sfatul Sfântului Marcu Ascetul:

,,Când îți aduci aminte de Dumnezeu, înmulțește rugăciunea, ca atunci când Îl vei uita Domnul să-și aducă aminte de tine!”.

Catehezele au fost despre rugăciunea comună, rugăciunea către Maica Domnului, rugăciuni pentru iertarea păcatelor, rugăciunea pentru cei adormiți și rugăciunea din Grădina Ghetsimani.

”Elevi din școala noastră au participat cu drag și interes la activitățile propuse, respectiv la realizarea unui colțișor de rugăciune, memorarea rugăciunilor către Maica Domnului, care au fost rostite de Buna Vestire, în Biserica Ortodoxă  din comună, la finalul Sfintei Liturghii.

De asemenea au participat la organizarea unui mini-parastas pentru cei adormiți în sala de clasă, au realizat o expoziție cu cele mai rostite rugăciuni, au plantat pomișori în curtea bisericii, iar la finalul proiectului am participat împreună la Sfânta Liturghie, s-au spovedit și s-au împărtășit, după o pregătire prealabilă cu post.

Prin activitățile elevilor mesajul, despre rugăciune, a fost transmis în întreaga comunitate. Proiectul s-a dovedit a fi binevenit și cu folos duhovnicesc, deoarece s-a împletit rugăciunea cu fapta bună și cu postul, împlinind astfel îndemnul din scurta rugăciune. Totdeauna lucrul tău, să-l începi cu Dumnezeu. Unde-i El cu harul Său, nici un lucru nu e greu”, este mesajul Școlii gimnaziale Liebling, Timiș.

 

 

Comentarii

comentarii