Acasă Actualitate Curierii haotici de la Tazz şi Glovo, un mare risc în trafic!...

Curierii haotici de la Tazz şi Glovo, un mare risc în trafic! Poliţia Locală a dat doar 48 de amenzi

DISTRIBUIȚI

De câţiva ani, pietonii din Timişoara se confruntă zilnic cu un mare risc de accidente când merg pe trotuare sau când se plimbă prin zonele pietonale din centrul oraşului. Din cauza veşnic grăbiţilor curieri de la Tazz şi Glovo, care duc comenzile de mâncare la destinatari, pe biciclete, şi zboară printre pietoni.

Marea problemă este că cei mai mulţi dintre aceştia sunt imigraní şi nu îi interesează, sau nu cunosc, regulile de circulaţie locale şi nici respectarea lor.

Poliţiştii locali au dat zeci de amenzi pentru mai multe încălcări ale regulilor de circulaţie, în 2023 şi 2024.

Chiar în urmă cu câteva zile, la redacţia ZIUA de Vest, o timişoreancă s-a plâns că a fost lovită cu bicicleta de un curier mult prea grăbit.

Ce spune Poliţia Locală Timişoara?

Poliţia Locală Timişoara susţine că acţionează în ceea ce priveşte modul în care conducătorii de biciclete se deplasează pe domeniul public, având însă atribuţii limitate la acest capitol.

Au existat anul trecut sesizări referitoare la faptul că, de exemplu, persoanele care desfăşoară activităţi de curierat pe biciclete au obiceiul să se adune în faţa unor societăţi comerciale din zona Gheorghe Lazăr, unde făceau gălăgie şi aruncau resturi pe jos. Atunci, au fost aplicate trei sancţiuni pentru faptele constatate.

În ceea ce priveşte deplasarea bicicliştilor, poliţiştii locali au aplicat anul trecut şi anul acesta 48 de sancţiuni conform OUG 195/2002, conducătorilor de biciclete care au încălcat prevederile legale, în zone precum Calea Alexandru Ioan Cuza, 16 Decembrie, Calea Aradului – Consiliul Europei, Coriolan Brediceanu, Bdul Mihai Viteazul, Mărăşti.

Ei au fost amendaţi pentru fapte precum deplasarea pe trotuar, deşi nu exista amenajată pe acesta pistă pentru biciclete, ci pe zona opusă, traversarea drumurilor publice pe trecerile destinate pietonilor în timp ce se deplasau pe bicicletă, circulaţia pe biciclete atunci când partea carosabilă era acoperită cu polei, gheaţă.

Curierii au fost amendaţi şi pentru transportarea de obiecte voluminoase care au periclitat conducerea vehiculului, ori circulaţia celorlalţi participanţi la trafic etc. – este mesajul Poliţiei Locale Timişoara.

Ce spune Poliţia Timiş?

Inspectoratul de Poliţie (IPJ) Timiş a explicat că poliţiştii acţionează permanent pentru creşterea gradului de disciplină rutieră în rândul bicicliştilor, aceştia reprezentând o categorie vulnerabilă de participanţi la trafic.

Sunt organizate şi desfăşurate acţiuni săptămânale pentru depistarea şi sancţionarea bicicliştilor care nu respectă normele rutiere ce le sunt aplicabile.

Întrucât majoritatea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi biciclişti au drept cauză indisciplina rutieră a acestora, în perioada următoare vor fi desfăşurate activităţi educativ-preventive al căror scop va fi informarea lor cu privire la regulile de circulaţie care le sunt aplicabile şi responsabilizarea cu privire la importanţa respectării acestor reguli – este mesajul IPJ Timiş.

Comentarii

comentarii