Acasă Actualitate Daniel Vighi, scriitor: ”Nicolae Robu: nu o să-ți iert niciodată, ne-ai lăsat...

Daniel Vighi, scriitor: ”Nicolae Robu: nu o să-ți iert niciodată, ne-ai lăsat moștenire betoane și asfalt, ne-ai omorât iarba, florile, copacii!”

855
DISTRIBUIȚI

Scriitorul Daniel Vighi, din Timișoara, cadru didactic universitar, trage un semnal de alarmă față de dezastrul ecologic în care a căzut Timișoara, din cauza politicii unui edil care s-a dovedit (mai ales!) unul al mașinilor și al betoanelor!

”Nicolae Robu nu s-a gândit niciodată. Mai mult! Face tot posibilul să transforme orașul Timișoara într-un loc bolnav și poluat, o lume a mașinilor și a betoanelor”, atenționează Daniel Vighi.

Iată întreaga declarație a scriitorului Vighi, de duminică 9 august 2020:

”Intenționez să public o serie de reflecții epistolare cu titlul Psihopatologia locuirii urbane la care domnul primar intelectual, fost rector și profesor, Nicolae Robu nu s-a gândit niciodată. Mai mult! Face tot posibilul să transforme orașul Timișoara într-un loc bolnav și poluat, o lume a mașinilor și a betoanelor.

Vă îndemn să reflectați la dezastrul ecologic și peisagistic urban timișorean conceput de politica unui edil care s-a dovedit (mai ales!) unul al mașinilor și al betoanelor!

Vreau să-ți transmit public, Nicolae Robu: cu mine, cetățean al urbei, nu vei mai avea pace, nu o să-ți iert niciodată masacrul arborilor, ne-ai lăsat moștenire betoane și asfalt cu care ne-ai omorât iarba, florile, copacii!

Nu ăsta este viitorul lumii urbane, domnule intelectual, doctor, inginer, rector și academician, ci să trăim într-un mediu prietenos, domnule Robu! Nu cred că ai citit fraza asta înspăimântătoare, domnule primar al mașinilor și betoanelor:
”Respirăm, se pare, cel mai murdar aer din Europa, potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății, care spune că Sarajevo, Tetovo, Skopje, Plovdiv și Timisoara sunt cele mai poluate orașe din sud-estul Europei.” (Opinia Timișoarei). Nu cred că pricepi despre ce este vorba, tocmai am aflat că tai arbori prin Bulevardul Sudului să mai torni niscaiva asfalt în locul lor! Oameni buni, trebuie să-l oprim!”, este mesajul dramatic al scriitorului Daniel Vighi.

Comentarii

comentarii