Acasă Actualitate David Popovici, prima medalie de aur pentru înotul masculin românesc. Campion mondial...

David Popovici, prima medalie de aur pentru înotul masculin românesc. Campion mondial la înot, la doar 17 ani

DISTRIBUIȚI

David Popovici, un tânăr de doar 17 ani, a devenit campion mondial în proba de 200 metri liber, la Campionatele Mondiale de la Budapesta, desfășurate la Duna Arena, între 18 și 26 iunie. Este prima medalie mondială de aur pentru înotul masculin românesc.

David Popovici a terminat cursa cu timpul de 1.43:21, un nou record mondial de juniori, după ce în semifinale se clasase tot primul, cu un timp de 1.40:00, ce reprezenta duminică un nou record mondial de juniori.

David Popovici i-a învins detașat pe campionul olimpic în exercițiu, britanicul Tom Dean, care a terminat cursa de luni pe locul 3, dar și pe campionul mondial la 400 metri liber, australianul Elijah Winnington, care a terminat abia pe locul 8, cu aproape o lungime de corp.

Locul al doilea a fost ocupat de coreanul Sunwoo Hwang, 19 ani, la o distanță considerabilă de 1,26 secunde față de David Popovici.

”Ceea ce m-a motivat au fost oamenii de acasă care mă iubesc și m-au urmărit azi. Sunt foarte obosit, dar treaba nu e încă terminată, mai am și cursa de 100 metri. Sunt fericit, a fost o cursă bună, un bazin rapid”, a declarat tânărul campion mondial.

Comentarii

comentarii