Acasă Actualitate De Buna Vestire, PS Lucian s-a rugat la Mănăstirea Nera ca să...

De Buna Vestire, PS Lucian s-a rugat la Mănăstirea Nera ca să înceteze molima COVID19

493
DISTRIBUIȚI

Joi 26 martie, la Praznicul Bunei Vestiri, PS Lucian, episcopul Caransebeșului, a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Nera, din Caraș Severin, unde s-a rugat intens pentru ca să înceteze molima COVID19, în România și în întreaga lume.

Acest așezământ monahal este ocrotit de Maica Domnului și de Sfânta Cuvioasă Parascheva. Hramul bisericii de lemn din curtea mănăstirii este „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, iar hramul Paraclisului de iarnă este „Buna Vestire”.

De aceea Părintele Episcop a ales ca la această sărbătoare să slujească la Mănăstirea Nera.

 „Să-L urmăm pe Mântuitorul toată viața, având-o în fața ochilor duhovnicești pe Maica Domnului, cea care L-a ascultat pe Dumnezeu. Să luăm aminte la viața simplă a Maicii Domnului care s-a mulțumit cu ceea ce avea, căci ea a trăit în simplitate, iar pe de altă parte a trăit în curăție.

La acest praznic trebuie să medităm și la dragostea și smerenia Preasfintei Născătoare și nu ne vom pierde niciodată, plecându-ne genunchii în fața icoanei sale și spunând împreună cu Arhanghelul Gavriil: «Bucură-te cea plină de dar Domnul este cu tine»”, a subliniat PS Lucian, în cuvântul său din această zi de sărbătoare.

Ierarhul s-a rugat intens la Sfânta Liturghie și prin cererile speciale pentru încetarea noii boli molipsitoare, COVID19, iar după sfânta slujbă a spus că toți trebuie să intensificăm rugăciunea în aceste vremuri de cumpănă.

„Trebuie să ne rugăm mai profund pentru toată lumea, nu trebuie să ne oprim din rugăciune mai ales în aceste vremuri. Trebuie să priveghem și să-i făgăduim Mântuitorului și Maicii Domnului că îi vom asculta și că nu ne vom îndepărta de Sfânta Împărtășanie, căci adevărata mâncare și adevărata băutură este Trupul și Sângele Mântuitorului”.

La intrarea pe poarta mănăstirii, în partea dreaptă, se află și o mică biserică în stil bizantin zidită în cinstea Sfântului Mare Mucenic Mina.

Încercând să reînnoade o tradiție de veacuri a monahismului ortodox de pe aceste meleaguri, măicuțele de la Mănăstirea Nera și-au ales ca îndeletnicire pregătirea unor tratamente medicinale naturale în laboratoarele Nera Plant, sub atenta îndrumare a prof. univ. dr. Pavel Chirilă, medic fitoterapeut și homeopat.

Comentarii

comentarii