Acasă Actualitate De ce nu „bagă Fritz funcționarii în comisiile de disciplină”? Primarul acuză...

De ce nu „bagă Fritz funcționarii în comisiile de disciplină”? Primarul acuză o situație de dublă dificultate

465
DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz a explicat ce îl împiedică, cel puțin pentru moment, să îi sancționeze pe funcționarii neperformanți –  în special pe șefii de birouri –  din Primărie. Fritz a vorbit despre „situația de dublă dificultate” în care se găsește primăria: actuala comisie de disciplină a fost declarată constituită ilegal, în urma unui proces câștigat de Mirela Toc, iar Curtea Constituțională a declarat neconstituțională hotărâre de guvern în baza cărora funcționau, în general, aceste comisii.

„În opinia publică, foarte mulți așteaptă să iau decizii disciplinare. Din păcate, suntem într-o situație de dublă dificultate în ceea ce privește comisia. În primul rând, comisia a fost declarată constituită ilegal, după o plângere făcută de Mirela Toc împotriva fostului primar. Această comisie nu este considerată legală. În octombrie anul trecut, Curtea Constituțională a avut o decizie care a dus că toate comisiile de disciplină nu au o bază legală. Această decizie a fost publicată de abia după alegerile parlamentare, în decembrie. Așteptăm să acționeze guvernul. (…) Toate deciziile pot fi contestate, tocmai pentru că Curtea Constituțională a declarat neconstituțională hotărârea de guvern”, a explicat Fritz.

Pentru o rezolvare cât mai rapidă a acestei probleme, primarul spune că i-a sugerat inclusiv reprezentantului municipiilor să grăbească procesul de la guvern. „Este o urgență să avem o bază legală pentru comisia de disciplină. Acesta e motivul pentru care nu auziți mai multe știri cu «Fritz a băgat pe X în comisa de disciplină». Avem riscul ce ca persoanele respective să câștige în instanță pe bază procedurală. Am avea parte doar de o victorie pirică. Atunci când iau măsuri disciplinare, vreau să fiu sigur și că o să câștig orice proces”, a mai afirmat primarul.

Comentarii

comentarii