Acasă Economic De ce se tem fermierii că vor fi spoliați de importatorii de...

De ce se tem fermierii că vor fi spoliați de importatorii de inputuri în agricultură, în 2021!

282
DISTRIBUIȚI

Un fenomen interesant se întâmplă în agribusiness! Se prefigurează o aliniere perfectă a astrelor pentru o bună parte dintre fermierii din vegetal cu prețuri atractive și producții record, dar aici nu intră culturile prășitoare -porumbul și floarea soarelui – care sunt afectate grav de secetă!

Daniel Ciuhureanu, din cadrul grupului Ferma de familie, trage un semnal de alarmă și arată cum înțeleg importatorii de îngrășăminte chimice, căci producători autohtoni nu prea mai sunt (mulțumim tuturor guvernelor din ultimii 30 de ani), să se alinieze la acest fenomen, crescând prețul cu 60 -70 %. Îi urmează îndeaproape și furnizorii de motorină și probabil restul inputurilor !

”Toți o dau pe creșterea prețului gazelor, a petrolului și a pierderilor din pandemie. Argumente ridicole !

Sunt toți înțeleși să facă mălai anul ăsta, căci nu se știe ce criză o să vină! Nu contează că anul trecut au fost seceta și pandemie și mai toți fermierii din SE țării au pierdut, nu contează că și anul acesta o parte au fost inundați , nu contează că e o criză de personal. În general nimic nu contează când fermierii care sunt la baza lanțului trofic al acestui sistem sunt jecmăniți de verigile superioare al agribusiness-ului, culmea cu protecția autorităților statului.

Plătim regește niște derbedei să apere interesele cetățeanului și contribuabilului român și ce fac aceste lichele ? Le țin de șase acestor tâlhari. Unde îs ăștia cu concurența, reglementatorii și alții? Pute a republica corcodușieră de la o poștă !”, se revoltă Ciuhăreanu.

 

 

Comentarii

comentarii